49

Незабравим ден в МГ: На училище с леген и бебешка количка

Ако срещнете днес ученик с леген или тиган в ръка - не се учудвайте! Инициативата "Ден без раници" е на ученическия съвет към Математическата гимназия в Пловдив. Целта й е да провокира въображението на учениците и те да измислят оригинални начини да носят учебниците, тетрадките и учебните си пособия.


Вместо традиционните раници, гимназистите избраха всевъзможни кухненски и домашни пособия - пазарска количка, простор за пране, надуваема лодка, хладилна чанта, чекмедже, кутия от уиски, шах, вързоп, бебешка количка, леген, калъф за китара.


Първоначално инициативата е създадена като начин да се обърне внимание на всички онези ученици по света, които нямат възможност да имат раници и им се налага да носят учебниците си на ръка или чрез подръчни средства.

Днес този ден има за цел поддържане на училищния дух и прекарване на един по-особен и запомнящ се училищен ден.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пламен

Пламен

27.05.2022 | 19:59

Идеята е интересна, обаче информацията, която сте предоставили, е некоректна и подвеждаща. Инициативата не е била създадена с цел да се обърне внимание на учениците, които нямат раници. Инициативата за пръв път е проведена в американско училище с цел протест срещу забраната в това училище да се носят раници. Причината да не се носят раници е поради множеството инциденти там, свързани със скривани в ученическите раници огнестрелни оръжия и по-късно убийства. В моето училище, математическа гимназия "Гео Милев", Плевен, моя клас проведе подобна инициатива и всички си прекарахме страхотно. Радвам се, че не само в Плевен се е разчул денят "Без раница" и се надявам и другаде да се разпространи.

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?