Следвайте ни

Нешка прави мегашоу с над 300 пловдивски деца

Над 300 пловдивски деца ще участват в благотворителното „Шоу без име” на Нешка Робева, което събира пари за различни спортни клубове в страната. 

То се провежда за трета поредна година и този път ще е в 10 различни града. В Пловдив спектакълът е в зала „Сила” на 14 декември. 

В общата формация „Малките ангелчета” ще се включат 80 деца от спортен клуб по художествена гимнастика „Брилянт”, толкава от „Спартак” и 40 от „Вивас”. 

Участва и клуба по аеробика „АМД” с ръководител Биляна Титюкова и децата от фолклорен ансамбъл „Дилянка”. 

Децата ще танцуват и пеят на сцената. Нешка Робева ще пристигне с 20 момичета от клуба по художествена гимнастика „Левски”.

„Искам те да видят, че да участваш в едно шоу заради публиката е различно от това да си на състезание. Тук го няма ужасът от това, че не си взел медал”, каза легендарната Нешка Робева. 

Тя припомни, че в Пловдив има 125 спортни клуба, които представят над 50 различни спорта. 

В десетте града „Шоу без име” няма да плаща наем за залите. 

В Пловдив наемът от 5000 лева се поема от общината. „Спектакълът е залегнал още преди година в спортния ни календар”, каза зам.-кметът по спортни дейности Георги Титюков. „Общината дава малко, но от сърце”, добави той.

Целта на благотворителното шоу е да се съберат пари за спортните клубове, както и за болната Йордана. 3-годишното дете е с малформация която не позволява на едното му краче да расте. 

Операциите по отстраняването на този проблем се правят само в Съединените щати и първата от тях е 185 000 долара. 

„Надяваме се и държавата да помогне”, каза г-жа Робева. 

Освен от продажба на билети, пари ще се събират и в две кутии за дарения. Нешка Робева се надява в тях да бъдат събрани поне 20 хиляди лева.

Каквото бъде събрано накрая ще бъде раздадено на спортните клубове по места. 

„Клуб „Левски” получи за миналата година 28 хиляди лева субсидия. С тях не можем да платим само тока и парното на залата! В страната има клубове, които взимат субсидия от по 500 лева”, припомни г-жа Робева.

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?