3906

"Непознатият Казахстан" кани пловдивчани и гостите на града

Фотоизложба  „Непознатият Казахстан“ откриха днес Посолството и Почетното консулство на Казахстан. Паната, показващи приказната природа на азиатската страна са разположени до Военния клуб, в началото на Цар-Симеоновата градина.

Снимки от Валентина Биларева

 

 

Изложбата откри посланикът на Казахстан Виктор Темирбаев:

„Ще видите природните красоти на Казахстан. Някои от тях имат космически изглед. Това са реки, езера, планинини….Всичко това ние искаме да споделим с вас чрез тази изложба“, каза посланик  Темирбаев, който благодари на посетителите за отделеното време и им пожела приятно разглеждане.

Зам.-кметът по култура в Община Пловдив Пламен Панов определи като ново начало вторият етап от проекта, който представя културата на Казахстан в Пловдив.

„Винаги съм казвал, че културата  има много важна функция да запознава и да образова. Много се надявам чрез тази изложба от тук нататък „непознатият Казахстан“ да стане много познат за  повече пловдивчани и гостите на града. Културата  гради мостове. Ако искаме да вървим напред трябва да си сътрудничим. Тази изложба може да стане основата върху, която да стъпим ,когато става въпрос за обмен на идеи, инвестиции и обмен на много туристи“, каза зам.-кметът и благодари, че Пловдив е избраният град, където да се представи изложбата.

Георги Янев главен секретар в Областна администрация Пловдив изрази убедеността си, че изложбата ще допринесе за по-добро познаване на една уникална по своята същност държава. „Всички тези фотоси ще потопят много хора в атмосферата на Казахстан и ще провокират желанието им да го посетят. Тази изложба категорично ще допринесе за по-задълбочено развитие, както на културните, така и на междурегионалните връзки“, каза Янев.

Зам.-кметът на община „Марица“ Николай Стаматов, където са позиционирани повечето заводи от „Тракия икономическа зона“ обеща, че ще популяризира изложбата и тя да бъде посетена и от жителите на съседната на Пловдив община. „Казахстан е уникална държава с уникални природни явления, които заслужават да бъдат видени“.

 „В днешното време на разделение и войни тази изложба показва добрите отношения между България и Казахстан и как културата може да обединява“, каза  създателят на ТИЗ Пламен Панчев.

Всички, които имат интерес към азиатската природа, могат да разгледат изложбата до края на месеца.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?