Следвайте ни

Ненко Калакунов, ОП "Паркиране и репатриране": Граждани са поискали на ул. „Ген. Данаил Николаев“ да има Синя зона

viber icon

Преди година и половина-две има постъпили предложения от живеещи на „Ген. Данаил Николаев“ улицата да е в обхвата на Синя зона. Има подадена молба до район „Централен“, подписана от доста хора. Тоест, това е направено, защото е поискано, а не че ние сме преценили така. Това каза пред недоволните граждани, събрали се на улицата, инж. Ненко Калакунов, директор на ОП „Паркиране и репатриране“, който присъства на срещата. 

„Вижте как е улицата, може да стане и по-хубава. Не е нормално на тази улица с този габарит да се спира двустранно, защото не могат да минават коли. Застанете до едната кола и вижте дали ще мине един бус“, посочи Калакунов. „На вас ви харесва така, защото си намирате места и паркирате по някакъв начин. Не усещате, че е трудно, а няма да е така, ако е по друг начин – със Синя зона. Проблем с паркирането има по улиците наоколо, но трябва да се започне отнякъде“, коментира той.

Събралите се работещи и живеещи на ул. „Ген. Данаил Николаев“ запитаха защо като е трудно, не се строят паркинги на общински места, които да стимулират хората да паркират в тях чрез достъпни цени. „Много сме мислили. Няма такива общински места“, отговори Калакунов. 

На срещата присъства и инж. Пламен Вълков, директор на ОП „Организация и контрол на транспорта“.  Той посочи, че се изпълнява Генералния план за организация на движението, приет преди 5 години. „От Общинския съвет е прието ул. „Ген. Данаил Николаев“ да влезе в обхвата на Синя зона и да се паркира еднопосочно.  След направен проект от специалист-проектант се установи, че няма габарити за двустранно паркиране. Улицата е 7.50 м. Наредбата е 2.75 м. на  платно. Проектът е съгласуван с КАТ, започнахме да маркираме и да слагаме знаци. Така тези, които идват да паркират безплатно от други места, повече няма да могат. Няма габарит в момента да мине пожарна. Защо трябва да чакаме да стане проблем и да изгорят 5 кооперации? Тогава ли ще решаваме проблема?“, запита инж. Вълков. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Винаги

Винаги

05.08.2021 | 14:29

Едно и също - "хората искат". Очевидно че не искат.

Отговори
3 2
Само така

Само така

05.08.2021 | 13:44

Да сложат и паркомат

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?