Следвайте ни

Не щат звяра от Мокрище в пловдивския кучкарник

viber icon

„Категорично не!” - това е отговорил шефът на пловдивския кучкарник Георги Божев, когато му се обадили с молба да прибере питбула убиец от Мокрище. „Имаме си достатъчни питбули”, казва той, след като над година половината места в приюта са заети от кучетата, иззети като веществени доказателства по делото срещу бившия полицай Иван Иванов и сина му Константин. Те са обвинени, че са отглеждали 50 питбула на площадка на улица „Георги Бенев” и са ги тренирали като участници в кучешки боеве. Животните били тъпкани с анаболи и след като бяха изпратени в Зооветеринарния комплекс, шест от тях починаха.

Мястото, което впоследствие беше наречено фабрика за кучешки боеве, беше  открито на 29 октомври 2016 г. след подаден сигнал в полицията. „Моят приятел ми беше казал, че е виждал на това място много агресивни питбули. Решихме да проверим дали още са там. Когато пристигнахме, видяхме множество скъпи коли, една от тях беше „Бентли”. Може би в този момент са се подготвяли боеве между кучетата. Моята кола беше непозната за хората там, затова и ми казаха да си ходя. Написах за това във фейсбук и хората реагираха, че това продължава вече 10 години. Тогава се обадих в полицията”, разказа пред Пловдивския районен съд авторката на сигнала Виктория Ангелова.

Някогашният полицай и синът му обаче категорично отричат обвиненията и твърдят, че развъждат питбули от любов към тези животни. „Иван Иванов отглежда питбули още от 1992 г., за него това е хоби. Прокуратурата трудно ще докаже, че животните са участвали в боеве. Те са държани на синджир и раните по някои от тях са от опитите да се отвържат”, обясни по време на едно от заседанията адвокатът на бащата Красимир Стоянов.

Делото вече е на финалната права.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?