Следвайте ни

Не поравно, а по братски „Чистота“ и „КМД“ си делят града

viber icon

Работата на подизпълнителя „КМД“ се контролира от „Чистота“. Частната фирма е длъжна на всеки 15 дни да се отчита пред „Чистота“ с фактури за свършената работа. Парите се превеждат в срок до 30 дни.

Дейностите по управлението на отпадъците са поделени между общинското предприятие и подизпълнителя. Над 400 метачки на "Чистота" извършват ръчно метене в целия град, както и ръчно разчистване на сняг и лед през зимата. Сметосъбирачите придружават сметовозите както на „Чистота“, която обслужва изцяло район „Южен“, така и на камионите на „КМД“.

Тяхната задача е да вдигат контейнерите. Организаторите и контрольорите в целия град също са на „Чистота“. "КМД" осигурява техника и шофьори за останалите 5 района.

Петгодишният договор на „КМД“ изтече на 30 ноември. През пролетта в Община Пловдив беше обявен търг за нова обществена поръчка пак със срок пет години. Спечели я същият оператор, а договорът беше подписан в последния работен ден на Иван Тотев при 25-процентно оскъпяване на тон.

Поръчката включва събиране и транспортиране на битови отпадъци, разделно събиране на сметта, машинно метене и миене, дезинфекция на съдове и зимно поддържане на територията на пет района - „Източен“, „Западен“, „Северен“, „Централен“ и „Тракия“. Хигиената в шестия район „Южен“ е възложена на ОП „Чистота“. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?