Следвайте ни

Не могат да отворят офертите за строежа на Колежа заради срив в системата СНИМКИ

viber icon

Срив в системата не позволява да се отворят в подробности офертите, подадени за  строителството на стадион "Христо Ботев". До момента е ясно, че пет са големите фирми, които искат да строят стадиона. Това са ДЗЗД "Инфра Конструкт" с водеща фирма "Парсек Груп", ДЗЗД "Колежа" с водещ участник "ПИМК", "Щрабаг" ЕАД, ГБС-Пловдив и ВДХ АД. Последна в 21:42 своите документи е пратила ГБС-Пловдив. 

Заради срива в системата обаче не стана ясно дали те ще имат подизпълнители. Очаква се, това да се разбере най-късно до утре. Прогнозната стойност на обявената поръчка е 44 348 399,28 лв. без ДДС, като от тях са осигурени 25 млн. лева от държавния бюджет. Останалат сума ще трябва да се търси от други финансови източници. 

По настояване на зам.- кмета Пламен Райчев максималният срок, в който трябва да се вземе решение за победителя, е 4 месеца. Преди да се стигне до там обаче трябва да се види дали кандидатът отговаря на критериите. Едва след това се преглежда и техническото задание. Според комисията тези два етапа е реалистично да приключат за около 2 месеца. Последни се отваря цените. Тръжната цена носи 40 от максимални 100 точки, а техническото предложение 60 точки. След като бъде избран изпълнител на проекта загубилите фирми имат право да обжалват в 10 дневен срок. Обжалването е двуинстнционно – първата е КЗК, а втората – ВАС. До месец след приключване на обжалването, ако има такова, трябва да бъде подписан и официално договорът с избраната фирма. От датата на подписване започва да тече и срокът за строеж на стадион „Христо Ботев“, който е 24 месеца. 

Съставът на комисията, която ще ги разгледа, е: Тодор  Тодоров - председател, Таня Петкова, Илияна Събкова, Ангел Апостолов и Мая Бахчеванова. 

Крайният срок за подаване на оферти за дострояване на стадиона на Локомотив – Пловдив е 23 септември. Това означава, че офертите ще бъдат отворени на следващия ден – 24 септември.  

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?