Следвайте ни

Не изхвърляйте елхи в казаните за боклук, търсете контейнери за зелени отпадъци

viber icon

Едва няколко дена след Коледа по улиците на града вече могат да се видят елхички, хвърлени на боклука. Елхите се водят зелени отпадъци и би следвало да се изхвърлят или до сивите контейнери за битови отпадъци, или в 4-кубиковите контейнери, надписани за зелени отпадъци.

В никакъв случай дръвчетата не трябва да се изхвърлят в самите контейнери за битови отпадъци, защото те са специфични и трябва да се транспортират отделно до инсталациите за компостиране. В Пловдив площадката се намира в Северна индустриална зона. 

Традицията повелява Коледната елха да се развали и изхвърли 12 дни след Бъдни вечер или по-точно веднага след Йордановден. 

В последните години все повече се налага идеята продажбата на живи дръвчета да намалее, като се заменят с изкуствени, за да се избегнат сечищата в иглолистни и смесени гори.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тони

Тони

31.12.2020 | 09:58

Изсичането на горите ще продължава докато има индивиди, които да ги купуват за ,,радост,, на детето. Колко години са нужни за да порасне една елхички около метър? Помислете преди да купите и след десетина дни да я изхвърлите. Ако все пак държите да имате жива елхичка, то не я убивайте, а вземете такава в саксия и после я засадете в парка или в двора. Ще ви радва дълго време окото и ще си спомняте с умиление тази Нова Година. Бъдете живи и здрави!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?