71

Не е натравяне? РЗИ: Вирус може да е пратил децата в Инфекциозна клиника

Пробите, които са взети от кухнята и персонала в ДГ „Славей“,  където имаше съмнения, че 11 деца на 4 годинки са с хранително отравяне, ще станат най-рано в началото на следващата седмица.

Това заяви за „Марица“ началникът на „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Пловдив Таня Учорджиева. 

Припомняме, че 11 деца вдигнаха на крак родители и лекари миналата нощ. Малчуганите са били с повръщане, болки в корема разстройство и температура, която не е стигнала високи стойности. Три от тях са останалите за лечение в Инфекциозна клиника, 4 са прегледани в кабинета, а другите са под наблюдението на личните си лекари.

Децата, които са на лечение в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ вече са добре, успокоява Таня Учорджиева. Все по-вероятен е вариантът да се окаже вирусно заболяване, тъй като едно от децата в групата е имало симптомите още предишния ден. Освен това останалите малчугани в детското заведение са без оплаквания. 

„Въпреки това ще направим пълни изследвания. Проби ще бъдат изпратени и в София в Центъра по заразни и паразитни заболявания, за да сме сигурни откъде е дошъл проблемът. Най-важното е, че децата вече са добре“, каза Таня Учорджиева. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Потърпевши

Потърпевши

16.11.2023 | 03:58

А ако е имало болно дете на предишния ден, кой го е допуснал до детската градина - медицинската сестра? А учителките са го гледали като болногледачки - една сополите бърше, друга събира поврнатото, идилия? Искам да знам кой ще поеме отговорност? А дете забравено в автобуса след екскурзия как ви се струва?!

Отговори
2 3
Лош

Лош

15.11.2023 | 15:40

Да бе вирус!Щото са бутнали бакшишчето на тия мошеници РЗИ-то

Отговори
8 3
Виновникът е ясен

Виновникът е ясен

15.11.2023 | 15:35

Нов щам на Нещото, много добри печалби за фармамафията и поредната паника.

Отговори
6 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?