Следвайте ни

Не е истина! Конкурс в РЗИ за инспектори, заплатата ще ви смае

viber icon

Регионална здравна инспекция  Пловдив търси с конкурс инспектор в Държавен здравен контрол. Това стана ясно от обявата пусната на сайта на РЗИ.

Най-добрият за този пост ще бъде определен чрез конкурс, съобразно Наредбата за наемане на работа на държавни служители. Минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на конкурсната длъжност, са диплома за бакалавър по специалността, не се изисква професионален опит, а минимален ранг за заема на длъжността - V младши. Няма специфични изисквания за длъжността. Допълнителните изисквания за заемане на длъжността съгласно утвърдена длъжностна характеристика са притежаване на образователно-квалификационна степен “професионален бакалавър” със специалност: санитарен инспектор; здравен инспектор, инспектор по обществено здраве, управление на  здравните грижи, опазване и контрол на общественото здраве; фелдшер; познаване на  нормативната уредба в областта на здравеопазването;  притежаване на деловитост и инициативност, умения за работа в екип. Конкурсът ще бъде проведен под формата на тест и интервю. В обявата са посочени и необходимите документи за участие в конкурса.

Прави впечатление и минималният размер на основната заплата, определена за длъжността -  610 лв., което рязко свива кръга на потенциалните кандидати за вакантното място.

"Толкова според Наредбата е възнаграждението за държавен служител и ние я спазваме", коментираха лаконично от Регионалната здравна инспекция.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?