3906

Най-после: Вижда се краят на мъката с водопровода на ул. "Даме Груев"

Целият водопровод, както и канализацията на ул. „Даме Груев” са подменени в участъка от ул. „Охрид” до Кукленско шосе, провери репортерът на „Марица” по повод на недоволството на живеещите в "Кючук Париж", че улицата прилича на разорана нива.

„Подземните комуникации са готови, с изключение на две водопроводни отклонения между ул. „Братя Бъкстон” и „Тодор Александров”. Те ще бъдат изградени, след като се премахнат къщите и автосервизът, които попадат в разширението на улицата, обясни Савина Тодорова, технически ръководител от фирмата изпълнител „Парсек  Груп”.

Както „Марица” вече писа, заповедта на кмета на район „Южен” Костадин Язов за събарянето на автосервиза е потвърдена окончателно с решение на ВАС. Той предполага, че до края на седмицата администрацията ще бъде готова с организацията.

В участъка между Кукленско шосе и ул. „Братя Бъкстон”, където е положена асфалтова настилка, но без последен запечатващ пласт, вече вървят коли. Загражденията от булеварда вчера бяха премахнати. В отсечката между ул. „Братя Бъкстон” и ул. „Тодор Александров” изкопът е засипан и се чака да се бутнат триетажната общинска къща и частната на два етажа със залепения за нея автосервиз. Сградите вече са подготвени за събаряне и са точно до ръба на изкопа.

Между ул. „Тодор Александров” и „Пере Тошев” също са подменени водопроводът и канализацията, а покрай читалището до ул. „Охрид” засипват канала. Освен пътната настилка строителите трябва да направят нови тротоари. Част от терасата на читалището е съборена и вместо нея ще се гради рампа за пешеходци.

Стартът на реконструкцията на ул. „Даме Груев” беше даден в края на 2021 г.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 4 оценки
3/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
След десетина години

След десетина години

06.06.2023 | 11:57

и на Брезовска ще се зарадват.

Отговори
2 0
Диди

Диди

06.06.2023 | 09:17

Най скъпата улица 900метра 12 милиона. Добре, че скоро ще дойде нов кмет.

Отговори
5 2
1 2 3

1 2 3

06.06.2023 | 08:41

С тея темпове, да се надяваме, че до 2030 г. ще е готово всичко започнато от Зико!

Отговори
8 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?