3906

Най-после! Отварят подлез „Модър – Царевец” СНИМКИ

Подлез „Модър – Царевец” най-после ще бъде отворен за движение, след като се поставят пътните знаци при кръстовището на бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Царевец”. 

Асфалтирането на пътния участък приключва, текат последните работи  и се очаква утре кметът Костадин Димитров да пререже лентата, казаха от Община Пловдив. 

Подлезът е завършен в края на март от фирма „Драгиев и ко”, но отварянето му се забави заради обходен колектор, който се изпълнява от консорциум „Еко Проект” по договор с държавното дружество ВиК ЕООД.  Настилката полага фирма "София Асфалт" , наета от Община Пловдив.

Колите  ще могат да минават през тунела под жп линията от Коматевско шосе по ул. „Модър” и само част от ул. „Царевец” до връзката с бул. „Хаджи Димитър” и „Солунска”. 

На ул. „Царевец” продължава реконструкцията на водопровод и канализация и тя ще бъде временно затворена. 

Старт на дългоочаквания проект беше даден от кмета Здравко Димитров в началото на неговия мандат. 

Ул. "Модър" е разширена с второ платно покрай Транспортна болница.

,Ул. "Царевец" също е удвоена от жп линията до бул. "Хаджи Димитър".

Има удобни пешеходни тротоари и велоалея, от двете страни на тунела - асансьори и стълбища. Пътната връзка, за която се говори от години, е завършена без забележки, с оценка, че е изпълнена по проект и в съответствие със съвременните изисквания. 

Движението през подлеза ще тръгне, след като се сложи пътната маркировка.

На "горещия" обект няколко дни кипи офанзива за по-бързото му завършване, защото  със затварянето на бул. "Хаджи Димитър" трафикът в квартала стана мъчителен, градският транспорт не минава и хората се надяват час по-скоро ремонтът да приключи. 

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 9 оценки
4.6/5 от 9 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?