3906

Най-после! Монтираха светофар на опасно кръстовище, ще го пуснат до дни

Светофарна уредба е монтирана на кръстовището на ул. „Царевец” с бул. „Хаджи Димитър” и ул. „Солунска”, но все още не е включена. Целта е  да се улесни придвижването по конфликтния участък, както и през новия подлез „Модър – Царевец”. Трафикът на това място открай време е опасен, освен това преди реконструкцията нямаше и нормални условия за пешеходци. 

Светофарът ще бъде пуснат, след като приключат довършителните работи на ОП "Организация и контрол на транспорта".

Двете платна на кръстовището  са разделени с преградни пана, обозначена е бус лента в посока към жп линията и поставен знак, че на това място ще има автобусна спирка.

Засега през подлеза не минава нито една линия на градския транспорт. С решение на Общинския съвет, взето през миналия мандат, беше утвърден нов маршрут № 103, който ще се обслужва от електробуси, след като се доставят, и се подготви още една линия 104, която да включва и „Модър – Царевец”. Идеята е с автобус  №104 пътниците да имат възможност да се придвижват от „Коматево” по ул. „Модър”, да излизат под жп линията на ул. „Царевец” и оттам да продължават към бул. „Васил Априлов” и  „България” до езиковите гимназии „Иван Вазов” и „Пловдив”.

Двата маршрута се уточняват в ОП „Организация и контрол на транспорта”, но реално ще влязат в сила, след като Общината успее да достави електробуси. Проектът на стойност 30 млн. лева за 20 превозни средства със зарядни станции е внесен в МРРБ и чака одобрение за финансиране.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?