49

Най-после! Асфалтират първия участък на ул. "Даме Груев" в Кючука до две седмици

Първият участък на измъчената ул. „Даме Груев” - от бул. „Македония” до читалище „Христо Ботев” в Кючук Париж, ще бъде асфалтиран до 15 юли. В това увери репортера на „Марица” Бончо Бонев, управител на фирмата-изпълнител „Парсек груп”.

До този момент в отсечката, разкопана в средата на декември, са подменени подземните съоръжения и е направена нова пътна основа от чакъл и пръст. Наредени са и тротоарни плочки, което улеснява придвижването на пешеходците, изнервени от ремонта, който се точи вече половин година, и принудени да газят прах и кал.  

Колите продължават да обикалят тази част от улицата и засега не се знае дали КАТ ще разреши, след като положат асфалт, да се възстанови трафикът.

Иначе светофарът на разкопаната улица светеше днес в зелено.

За останалата част от улицата Община Пловдив все още не е издала строително разрешение, защото трябваше да приключи с отчуждителните процедури за няколко частни имота. От администрацията  увериха още преди месец, че на собствениците са изплатени паричните обезщетения и няма проблем за издаване на строително разрешение за работа до кръстовището с Кукленско шосе.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
БТВ

БТВ

30.06.2022 | 14:17

Марица нали писахте, че по проект улицата ще става еднопосочна, а като и гледам габарита става дори по-тясна от преди ремонта?!

Отговори
3 1
Батко

Батко

30.06.2022 | 14:54

Не само си остава двупосочна, но ще е и с по 2 ленти в посока. Иначе сякаш е по-тясна.

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?