Следвайте ни

Най-новият язовир в Пловдив е забранен за риболов, вижте защо

viber icon

Нов язовир се появи ненадейно в Пловдив. Той се нарича "Александър Стамболийски" и е на едноименния булевард.

Рибарите обаче да не бързат да си приготвят такъмите, защото риболовът там е забранен. Това става ясно от  указателната табела, окачена на дърво  точно на ъгъла на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Стефан Стамболов" в "Южен".

С големи червени букви на табелата пише: " Язовир бул. "Ал. Стамболийски" 36. Риболова забранен!" Всеки, който живее в този район или често минава оттук, разбира защо булевардът в Кючук Париж е наречен язовир.

На кръстовището, както и по целия път до пресечката с Коматевско шосе почти през седмица стават аварии на водопровод. Тръбите са от средата на миналия век и са изгнили. Сменят ги "на парче", където е станал пробив, а след това водопроводът гърми на няколко метра от ремонта.

Пътеката до блока плува във вода. "Така е от няколко дни, но никой не обръща внимание", разказа Марко Марков, който живее в съседство. За пореден път той е окачил табелата, за да привлече вниманието на В и К - ЕООД, а също така и на местната власт.  И преди е слагал подобни "пътни знаци", но ги махали.  Във вода е и кутията за ток. "Може да стане беля", предупреждава Марков.

От В и К обясняват, че по бул. "Ал. Стамболийски" трябва да бъде прекаран Южен обходен колектор. Затова не подменяли тръбите.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?