4020

Най-красивите породисти кучета дефилират в Панаира СНИМКИ

Подстригани, сресани, накипрени - стотици породисти кучета си дадоха среща в панаира днес. Неделя е вторият, последен ден, от двете международни киноложки изложби, които се провеждат в панаирното градче.

Близо 800 кучета от 17 държави са тук за престижните състезания.  Организатор е Българската национална федерация по кинология, която представлява страната ни  в най-голямата и стара световна киноложка федерация. 

Панаирното градче гъмжи от посетители. Малките, очаквано, дърпат родителите си към кучетата, на майките очите им са все в китките, тъй като паралелно тече и изложението „Цветна пролет“. А мъжете обикалят в захлас палата №3, където е ситуирана „Природа, лов и риболов“. 

Кучетата, освен че са породисти и много атрактивни, са и добре обучени. Рядко се чува лай в зоните на киноложката изложба. Животните са много дружелюбни с малчуганите и с всеки, който иска да се снима с тях. Всички се движат с повод, което е част от регламента на състезанията. 

Собствениците им и професионалните хендлери /това са хората, които представят кучета на екстериорни изложби, те участват активно и в подготовката им за участие/, са в предстартова треска. Амбицията на хендлерите е да покажат максимално достойнствата на кучетата по време на участията им в състезания. 

Последно сресване, погалване, целувка и четириногите се отправят към ринга. Там престижно международно жури от Португалия, Румъния и Хърватия оценя кандидатите за титла в няколко категории.

Допускат се дребни украшения по кучетата – панделки и шарени нагръдници.

 Освен състезателния елемент, на киноложките изложби в панаира има и няколко забавни конкурса: „Най-добра развъдна двойка”, „Най-добър развъдник”, „Дете и куче”, „Млад хендлер” и други. 

По данни на организаторите, в Пловдив има кучета от 87 породи. 

Снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Най-красивите породисти к учки дефилират ол

Най-красивите породисти к учки дефилират ол

07.04.2024 | 15:27

К учки!

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?