71

Най-голямото сметище в Пловдив отива в историята: Дават терена срещу КАТ за паркинг

Теренът до мезонетите срещу КАТ ще бъде даден под наем за пет години с цел да се изгради открит паркинг, след като Общинският съвет одобри на сесията в четвъртък предложението на кмета на район „Северен” Стоян Алексиев .

Пространството на ул. „Напредък” е с площ  2810 кв. метра, а началната цена на търга, предложена от районния кмет, е 1686 лева. Изисква се също така депозит за участие от 2000 лева и гаранционна предплата за три месеца.

С изграждането на паркинг най-после ще се сложи край на дългогодишното безобразие – сметището, което обитателите на Шекер махала трупат всеки ден, въпреки огромните усилия, които полагат районната администрация и „Чистота”, извозвайки с фадроми тонове смет. Боклуците не пречат на мургавите търговци да разпъват чергила и да правят алъш вериш с евтина стока.

„В скоро време ще бъде решен и проблемът със запалването на отпадъци, тъй като се разбрахме със службите на МВР, че ще има патрулни двойки, които ще следят за реда”, каза Стоян Алексиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Пловдив

Пловдив

23.07.2022 | 16:02

Сега будните граждани от спаси пловдив могат да играят на открита процедура и да го ползват щото на миналия търг квичапа на умряло

Отговори
1 0
Един от всички

Един от всички

19.07.2022 | 14:16

Абсолютно невярна информация! Това предложение тепърва ще се гласува на сесия на общинския съвет! Явно кметът не е запознат с работата на общината и дава грешна информация на медиите!!! Но това не трябва да ни учудва!!! При него е нещо нормално!

Отговори
1 1
Глей ся,..

Глей ся,..

19.07.2022 | 09:06

Пловдивчани спокойно могат да закрият всичките си сметища,защото Екологичен завод- Шишманци се разширява! Това са решили умни хора от администрацията.Важното е в Пловдив да е чист въздуха а в Шишманци да се спасяват! Живея в Шишманци от 2008 г.Тук е спокойно селце но вонята от "Екологичен завод-" е страшна! А бе,направо си смърди на Екология.Понякога засичам на центъра купени специалисти които замерват с уреди колко е чист въздуха.След всяко замерване се оказва,че всичко е в нормата и няма проблем.А дали е така,кой,кой ще ми каже.......?!!! Господа и госпожи костюмари,нека само ви подскажа че голяма част от зеленчуците с които се храните са произведени точно в този район.Да ви е сладко!!! Да не говорим че стотици щъркели се изхранват на сметището.Елате и вижте с очите си ако имате очи!!! Даже и Зелени Балкани нищо не забелязват! Иначе оревават света ако някой някъде е снимал бездомно кученце или котенце.Жалки сте! Платени сте!

Отговори
4 0
Относно купените служители, мерещи чистотата на

Относно купените служители, мерещи чистотата на

19.07.2022 | 16:23

въздуха, има жокер: сайтът, чийто линк оставям измерва online въздуха във всяка точка на България (стига да има монтирана сонда) 24 часа 7 дни. Аз редовно следя въздуха в 5 точки на Пловдив и замислям отмъщение на общинарите, които пръста не си помръдват за чист въздух. Т.е. може да "мърдат някой и друг пръст/пръсти", но РЕЗУЛТАТ няма!!! Сайтът: https://airbg.info/karta/

Отговори
0 1
Потърпевш

Потърпевш

18.07.2022 | 17:04

Ти си паркираш, циганите идват, продават ти нещо, чистачки например, или пък просят, циганки ти предлагат други услуги, накрая и КАТ ти прибират парите за нещо. Всички са доволни.

Отговори
30 0
Граматиков

Граматиков

18.07.2022 | 16:33

И кой ще го вземе? Да разчита да паркират на него колите си циганите срещу заплащане?!

Отговори
19 1
Маугли

Маугли

18.07.2022 | 16:30

Цингите не ли го застроиха с коптори?

Отговори
18 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?