3906

Най-добрият млад предприемач на Пловдив за 2023 г. ще бъде обявен тази вечер

Най-добрите млади предприемачи на Пловдив ще бъдат наградени тази вечер. XV-тото издание на конкурса ще се проведе от 18,30 ч. , в зала "Париж", Гранд хотел Пловдив. Събитието ще открие зам.-кметът по социална политика и младежки дейности Георги Титюков, който е инициатор на проявата.

По традиция отдел „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив, организира и провежда конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“. Тя  продължава да бъде единствената община в България, която организира подобен конкурс в подкрепа на предприемачеството сред младите. Надпреварата дава възможност за участие и изява на всички български граждани от 18 до 35 годишна възраст и с постоянен или настоящ адрес под тепетата. 

Жури, доминирано от външни експерти, академични преподаватели, представители на студентските съвети, журналисти и представители на общинската администрация, оценяват работите на участниците в два етапа и определят четирите най-добри бизнес плана по различни критерии за оценка. Победителят получава голямата награда – чек на стойност 10 000 лв., класиралият се на втора позиция – 6 000 лв. и двамата на трето място, вземат по 3 000 лв. всеки.

Големият победител в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2022 г., стана Мирослав Гаригов. Той събра най-много точки с бизнес плана си за образователна настолна игра „Сливи за смет“, която е за рециклиране на отпадъци. Второто място бе отредено за дигитална образователна платформа, подходяща и за ученици, и за преподаватели. Тя е разработка на Здравко Дионисов, който получи 6 хил. лв. 

За третото място се класираха Георги Колев и Здравко Балджиев, които получиха по 3 хил. лв. Георги Колев, ученик от Математическата гимназия е конструирал дрон с приложение в земеделието – в частност да извършва прецизно пръскане с торове и растителнозащитни препарати. Здравко Балджиев е разработил сайт за детегледачки „Рента баба“, а вдъхновението дошло от съпругата му Стела, с която се радват на второ детенце.

На снимката: Победителите в конкурса "Най-добър млад предприемач на Пловдив" за 2022 г.

Снимка от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?