Следвайте ни

Наводнение на бул.  „Александър  Стамболийски”, ето причината

viber icon

Бул. „Александър Стамболийски” отново е под вода в участъка  около кръстовището с ул. „Димитър Талев”. Питейната вода  изтича на асфалта от два дни заради пробива на стария водопровод. Аварийната група от ВиК – ЕООД започна преди обяд ремонта. 

За успокоение на шофьорите не се налага спиране на движението. Работниците обясниха, че пробитата тръба минава под тротоара,  а не под пътното платно, тъй като захранва съседните имоти. 

Това е поредната авария на бул. „Александър Стамболийски”. Водопроводът, включително и магистралният, е стар, с отдавна изтекъл срок на годност, произведен от етернит, а не от чугун или полиетилен, каквито слагат сега.

Най-малко веднъж на месец, а понякога всяка седмица на този булевард стават пробиви, особено през последните години. Най-уязвимите участъци са при пресечката с ул. „Стефан Стамболов” и до  комплекс „Южен полъх”. 

Магистралният водопровод и сградните отклонения на бул. „Александър Стамболийски” ще се подменят, когато ВиК започне да изпълнява проекта за изграждане на Южен обходен колектор. Освен гигантската тръба /колектор/ ще монтират и нов водопровод. 

Проектът обаче все още не е стартирал. При сегашните темпове най-рано след две години реконструкцията ще стигне евентуално  до бул. „Александър Стамболийски”. 

През това време заради аварии ще се изгубят още хиляди кубици питейна вода. 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

бул.ВиК

бул.ВиК

18.08.2021 | 15:23

Предлагам да го наречем бул.ВиК. Толкова пъти е прекопаван заради аварии че с парите можеха да изградят нов булевард.

Отговори
0 0
та кой ли не знае причината!

та кой ли не знае причината!

18.08.2021 | 12:54

Много презастрояване там, много маймунки селски на един клон ще станат, на една стара тръба и затова гърми нонстоп!

Отговори
1 2
брей

брей

18.08.2021 | 11:46

Спартак Николов постигнал стабилност ... авариите са все на едно и също място ...

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?