Следвайте ни

Навалица по Главната в Пловдив, дори и в синя зона няма места СНИМКИ

viber icon

Главната улица заприлича по обяд на голям препълнен автобус в час пик, въпреки че  заведенията са затворени, а кафе  се купува от магазина и се пие на крак.

Малки и възрастни, родители с деца, хора с кучета и дори пенсионери с бастунчета  се изсипаха на стъргалото, както навремето наричаха най-популярната улица под тепетата. В Цар - Сименовата градина  нямаше свободна пейка, а на детската площадка хлапетата трябваше да се редят на опашка, за да се качат на най-високата пързалка.

Продавачите с надежда чакаха да си направят оборот, но повечето потенциални купувачи предпочитаха разходка на слънце вместо шопинг.

 

В синя зона, където днес се паркира срещу два лева на час, с мъка се намираха места.  Около 10 часа колони автомобили заприиждаха от Родопска яка в Пловдив по ул. "Димитър  Талев" - едни да напазаруват, други да се срещнат с приятели и да се разведрят на февруарски припек   след тежката седмица, когато мнозина вече работят онлайн.

Преминаването по ул. "Димитър Талев" е за предпочитане, защото източното платно на Коматевско шосе е затворено и трафикът върви по западното в двете посоки.  Строителите от "Драгиев и ко"  продължават и днес, и утре да свържат канализационен колектор на ул. "Модър" с главния на Коматевско шосе. Както писахме, това е част от проекта  на подлез "Модър  - Царевец". Изкопът е 5,50 метра и няма друг начин, освен да се затвори част от кръстовището с бул. "Александър Стамболийски".

Снимки: Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали

Нали

06.02.2021 | 21:28

Интересно, Славчо Атанасов как не го щракнахте ужче случайно на сефалък!

Отговори
5 1
Нали

Нали

06.02.2021 | 21:27

Тая с баджака, сигурно е някоя от драскачките в Марица!

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?