Следвайте ни

Прецедент! 11 фирми искат да строят забавачка в Кючука

viber icon

Изграждане на три нови детски градини планира да започне тази година Община Пловдив със средствата от Европейския съюз и местен бюджет.  Забавачките ще се строят на бул. „Александър Стамболийски” до Онкодиспансера, на ул. „Георги Кондолов” в „Южен”, където е предвидено ново крило на ДГ „Зорница”, и на ул. „Хан Аспарух” 57 в „Централен” за нуждите на ДГ „Каменица”. 

Процедурите по строителството на трите детски градини вече са стартирали. Тръжната комисия в Общината вече  разглежда офертите  за новата детска градина на бул. „Александър Стамболийски”. Навалицата е огромна - 11 фирми от цялата страна са подали документи за участие.  Сред тях са "ГБС - Пловдив", построила  ДГ "Червената шапчица" в "Южен", "Запрянови", която изгради новата ДГ "Чайка" и детска ясла в "Тракия",, "Сиенит", "Калистратов груп", "Парсек груп", "Астрал инженеринг".  Стойността на сградата за осем групи е 3,7 млн. лева без ДДС.  Средствата се осигуряват от градския бюджет, като за 2020 г. са планирани 1 млн. лева. 

Обществена поръчка е обявена за разширението на ДГ „Зорница” за близо 3 млн. лева /без ДДС/. Финансирането  се очаква по оперативна програма „Региони в растеж” и за него кандидатства администрацията на район „Южен”.  Заданието е за инженеринг, което означава, че избраната фирма трябва да изготви проект, след което да го изпълни. Градината трябва да бъде построена за 360 календарни дни.  Офертите ще се отворят на 12 февруари.

С европейски пари, пак по ОП „Региони в растеж” ще се изгражда новата сграда на ДГ „Каменица” за шест групи, за която има инвестиционен проект, а на 11 февруари ще има търг за избор на изпълнител.  Стойността на новата сграда е 3,5 млн. лева без ДДС. и според обявената обществена поръчка тя трябва да бъде завършена за 330 дни.  


На снимката: ДГ "Каменица" ще има нова сграда

Снимка от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?