Следвайте ни

National Geographic казва какво да правим в Пловдив

viber icon

Специално посветеният материал за Града под тепетата, изготвен от репортера на National Geographic Джо Флетчър-Крос спечели вниманието на стотици хиляди по света. Статията е озаглавена "Какво да правим в Пловдив" и е разделена на отделни тематични абзаци: „Защо да отидем“, „Какво да правим“, „Къде да ядем“, „Не пропускайте“, „В късните часове“, „Къде да отседнем“ и „Топ 3 малки музеи“.

Текстът започва с кратка история на Пловдив и завладява читателите още от първите редове.

„Историята е навсякъде, където погледнете в най-стария постоянно обитаван град в Европа, с обекти, включващи древни тракийски руини, красив калдъръмен стар град, римски стадион в средата на главната търговска пътна артерия и един от най-добре запазените в света римски амфитеатри. Пловдив обаче не е заседнал в миналото: прохладните барове, съвременното изкуство и фестивалите са в изобилие и тук цари постоянна парти атмосфера. Малък, но абсолютно перфектно оформен, Пловдив е приветливо и изключително приятно място за посещение“.

Под „Какво да правим“ е поместено описание на Стария град и Античния театър.

„Старият град е прекрасен - пълен с красиви църкви с богато боядисани, прохладни, ароматни на тамян интериори, които да осигурят почивка от летните горещини. [...] Руините на римския амфитеатър са невероятно добре запазени - изоставени по време на постримски окупации и в крайна сметка погребани, само за да бъдат преоткрити след свлачище през 70-те години на миналия век и възстановени до сегашната си слава. Днес сцената се използва за театрални представления и концерти“, пише Джо Флетчър-Крос.

Следват няколко съвета за добри места за хапване и пийване, предложения за хотели и магазини за сувенири. В кратката класация на трите малки, но впечатляващи музеи са Етнографският, Археологическият и музеят на фармацията.

Цялата статия можете да видите тук: https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2019/10/what-do-plovdiv?fbclid=IwAR07sPCbmvNXC4dM9B5SF32n1mfeNl8DE1JQVRM5D1Ay0v73B6pW0uXdmsc

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?