49

Настимир Ананиев: Проверяваме Околовръстното и частния крематориум в Пловдив ВИДЕО

 Спешна проверка на ремонта на Околовръстното шосе и изграждането на частен крематориум в гробищата на "Рогошко шосе". Това обеща председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Настимир Ананиев, който организира приемна за граждани в Пловдив. На срещата присъстваха  и заместник-председателят на комисията – Йордан Терзийски, както и народните представители от Пловдив – Венцислава Любенова и Росен Костурков, всички членове на "Продължаваме промяната".

Приемната се проведе в бизнес центъра на ул. "Козлодуй" 1, след като първоначалната идея да се състои в областната управа възмути опозицията.   
Дошлите граждани засипаха с десетки сигнали за нередности депутатите, които след това продължиха за Пазарджик.

Ананиев обеща новата власт да провери стриктно ремонта на Околовръстния път на Пловдив в участъка от Асеновградско шосе до разклона за село Марково. Припомняме, че отсечката беше обновена миналата пролет, а шофьорите се жалваха, че тя е стеснена заради поставените мантинели.
"Хората твърдят, че тези съоръжения са предпоставка за катастрофи. Затова ще се срещна с новия шеф на АПИ Тодор Василев и ще поставя въпроса пред него“, коментира Ананиев. И добави, че ще настоява ремонтът да бъде обследван дали отговаря на изискванията за безопасност, както и дали е пусната законно или се повтаря ситуацията с АМ „Струма“. Притесненията му са свързани с факта, че  участъкът е бил пуснат предизборно и е възможно в бързината "строителите да са си оставили ръцете".

Друг сигнал, който възмути лидера на партия ВОЛТ, която осигури мандат за ПП на последните избори,беше свързан с изграждането на частен крематориум в гробищата на "Рогошко шосе".  

Граждани запознали още Настимир Ананиев и с решение на Съвета за устройство на териториите към общината, който с протокол от 1 октомври 2021 г. е взел решение да се спрат всички строителни обекти и да се определи кои са паметници на културата и кои не. "Не може с протокол да се изменят нормативни документи", заяви шефът на парламентарната комисия. Той обясни, че възнамерява да търси сметка на общината защо не се премахват незаконните обекти на нейната територия.

За да се срещнат с представителите на новата власт дойдоха и представители от община Калояново. Те сигнализираха за проблемния път Пловдив–Карлово, който е изключително натоварен, както и за компрометирания мост над река Стряма в село Песнопой. Съоръжението не било основно реконструирано повече от 30 години и било опасно. Затова те настояват да им бъде предоставен военен мост. В момента се прави количествено-стойностна сметка за транспорта, подготовката за монтаж и монтажът.


След като бъдат обобщени всички сигнали в страната предстои да бъдат предприети и законодателни промени, с които ще се прекрати практиката гражданите да се въртят в институционален кръг, обеща Настимир Ананиев.

Като проблем от първостепенна важност той посочи да се направят промени в гражданската адресна регистрация. "Фирми наемат офис за 1 месец, после подават адреса за кореспонденция с институциите. Това е форма на източване на ДДС от фирми. Ще предложим собственик с нотариален акт или друг документ за собственост да може да отпише адресната регистрация с изтекъл срок преди 6 месеца или 1 година", обясни Ананиев. По думите му предстоят законови промени и в системата на ТЕЛК комисиите.    

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
ЛОШ бил Ананиев ама ДЕЙСТВИЕТО Е МНОГО ДОБРО

ЛОШ бил Ананиев ама ДЕЙСТВИЕТО Е МНОГО ДОБРО

18.01.2022 | 00:18

Крематориумът бил лош бидейки “…временен сглобяем обект. . . На този принцип били построени последните три етажа от хотел “Империал” на бившия кмет Иван Тотев, както и галерията на ул. “Гладстон” = значи за ИМПЕРИАЛиста можело всичко, а? А?? Изключително интересен е казусът =за който няма заповед за незаконно= с идеологическата постройка върху Джамбаз Тепе над Понеделник Пазара запречваща обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ за туристите и която "сграда" запечатва дворцовите мозайки на върха от послушник Ахрянов въпреки Плана със претенции за “благото на . . . населението" (каквото липсва изобщо там горе, попе!)

Отговори
3 0
елена

елена

17.01.2022 | 18:21

браво на ПП! точно това липсва на българина, връзка с депутатите!!!

Отговори
4 3
Нона

Нона

17.01.2022 | 17:02

МНОГО МУ ПОРАСНА РАБОТАТА НА ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ХАМЕЛЕОН НАСТИМИР, КОЛКО ОЩЕ ПАРТИИ ЩЕ ОБИКОЛИ И ЩЕ МИМИКРИРА САМО ДА Е НА ВЛАСТ И КЕЛЕПИР,

Отговори
8 1
Чифутите на сапун

Чифутите на сапун

17.01.2022 | 15:03

Чифутите дебели лоести на сапун

Отговори
4 2
Прасетата заразни във екарисажа

Прасетата заразни във екарисажа

17.01.2022 | 13:24

Къва бяля катафалка бя Такива прасета чифутски като това чифутско изпражнение който имат гъдел.на ръчичките и нямат един ден работен и потен на конските вагони и във екарисажа

Отговори
3 3
Георги v.

Георги v.

17.01.2022 | 13:11

Този юнак се мота между партиите от доста години. Той ли не е от статуквото, той ли е ново лице, той ли е промяната?Ама докато има хора без памет, така ще е .

Отговори
17 1
Комик

Комик

17.01.2022 | 13:01

Да ти Се Ра в устата ... Скоро ще ви изнасяме с бяла катафалка ... Тока ми в къщи със 150% отгоре , цените на храни нагоре , горива нагоре ... ЕВеМ ти Промяната мишок

Отговори
10 3
jon bon

jon bon

17.01.2022 | 12:32

Б оклук!!!

Отговори
10 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?