49
Следвайте ни

Настаняват бездомни пловдивчани във временни центрове след COVID тест

viber icon

Бездомните пловдивчани ще бъдат настанявани във временни центрове след тест за COVID-19. Това стана ясно по време на среща, проведена на открито пред Община Пловдив, в която участваха зам.-кметът по социална политика Георги Титюков, директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, директорът на „Социално подпомагане – Пловдив” Надя Танева,  директорът на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив комисар Костадин Костов. На срещата присъстваха още Снежана Иванова - социален работник от Центъра за временно настаняване и Димитър Семерджиев - управител на приюта за бездомни лица.

Предвид епидемичната обстановка бе решено при установяване на бездомни или бедстващи жители на града да бъде изпращана линейка и те първо да преминат през ковид тест. Ако се налага настаняването им в лечебно заведение, това ще е една от двете общински болници – МБАЛ „Свети Мина“ или МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Останалите ще бъдат насочвани към приюта за бездомни лица в Пловдив и към центъра за временно настаняване, където капацитетът е общо 51 легла. 

Категорично бе отхвърлена възможността бездомните само да преспиват в двата центъра, а през деня да бъдат пускани навън, тъй като това предполага ежедневно извършване на тестове.

Патрулите на „Охранителна полиция“ ще имат ангажимента да подават сигнали за бездомните, но без да ги извозват заради пандемията. "Те ще се намесват и при липса на лични документи или при нужда, ако някой от бездомните окаже съпротива", поясни комисар Костов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

geno

geno

04.11.2021 | 13:32

точен коментар

Отговори
0 0
коко

коко

04.11.2021 | 12:10

АКО ВСИЧКО СТАНЕ ,ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО

Отговори
0 0
глупаво мероприятие...

глупаво мероприятие...

04.11.2021 | 11:22

да самата истина

Отговори
1 0
глупаво мероприятие...

глупаво мероприятие...

04.11.2021 | 11:21

най големите клати.ку.р.ници са точно тези....!?! и от закрила на детето!!! ходят с едни тефтери по двама трима гледат като изумени подхвърлят едни листове на които се подписват бездомниците и си отиват.....с погнуса се отнасят а после пишат едни доклади от по 10 страници...те идват точно за 5 минути стискат си носовете и бягат..... такъв е случая с бездомници - силно казано защото се оказват стари ама много стари познайници на полициата и на общината...... с адресни регистрации.... но за о лесно се настаняват в обезлюдени имоти.... та на ул. Пнгюрище 5 имаше такъв един със сгазен крак гледаха го още 4 -ма ...песни пиене бой псувни ...а несретника лежи на стълбището в избата след като изкара почти великденските празници на открито небе подгизна от дъжда.........гледах как идват от социалните полиция и бърза помощ...всички им даваха по един лист подпис и заминават...и бандата там.... не видях един от тях да дойде да седне да поговори с болния да го убеди „че е добре да се лекува да отиде в приют.... не не видях....накрая престанаха да идват.... след родилни мъки и лъжи от всички институции и вой от страна на съседи и живущи поне затвориха обекта ... а Тютюков за нищо като Алексиев не стават....самата служба само ядат хляб .... който им го поднасяме на тепсия...............тоя тютюков аз израстнах с него от дете го знам че се подмята в общината даже на едни предизборни срещи дойде пиян и показа средна ръка до лакът на бъдещите избиратели....

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?