46

Наши доброволци се включват в спасителните акции в Турция

Шестима доброволци, две от които жени, от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминават днес за Турция, за да се включат в спасителните акции след опустошителното земетресение в южната ни съседка. Към Турция тръгва и екип от ДФ "Аварийно спасяване Пловдив".

10 души от екипите ни в Пловдив и София тръгват утре рано сутринта за земетресението в Турция. Положението на място никак не е добро, затова ще се опитаме да помогнем максимално на хората там. Всеки, който иска да помогне на екипа ни, може да дари средства тук: Титуляр: Сдружение 'Аварийно Спасяване Пловдив' IBAN: BG68RZBB91551012506770 BIC RZBBBGSF Основание: дарение Земетресениe Средствата ще използваме за обезпечаване на екипа, храна, медикаменти, екипировка и други. Обстановката там е зимна, спи се в полеви палаткови лагери, не е ясно как са доставките на вода, храна, медикаменти и тн. Хората ни ще трябва да бъдат автономни за около 5-7 дни, заявява Георги Влайков.

„Съболезнования на близките на загиналите в разрушителните земетресения в Турция и Сирия, а на пострадалите – бързо възстановяване! Пловдив е съпричастен с трагедията и изпращаме доброволци“, заяви кметът Здравко Димитров и изрази своята признателност към екипа на ДФ „Пловдив 112“, част от който миналата година се включи и в разчистването на засегнатите от наводненията карловски села Богдан, Каравелово и Слатина.

Напълно екипирани и оборудвани доброволците ни ще останат в Турция за около седмица, като пътуват заедно с други доброволци от страната. Заминаващите днес българи ще бъдат в непрестанна координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?