Следвайте ни

Нашествие на скорпиони в Пловдив побърка народа СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани отново пропищяха от нашествие на скорпиони в града. През последните две седмици членестоногите се срещат все по-често по улици и дворове и всяват ужас. 

Не само малко случаите, при които скорпиони се промъкват и в къщите. 

В социалните мрежи се публикуват все повече кадри на забелязани в града членестоноги. Хората оживено коментират, че най-много са в Стария град, в Капана и по тепетата, особено на Сахат тепе и Бунарджика. 

„Българските са безопасни, само изглеждат страшно“, изказват мнение едни, други шеговито отбелязват, че някъде тези животинки са деликатес и че страхът от тях е, меко казано, смешен.

Експертите успокояват, че в България се срещат четири вида от жилещите гадини, основно карпатски скорпион, който не е опасен. 

Скорпиони са забелязани през този и миналия месец и в много райони на областта. Хора от Карлово споделят, че избите им са пълни. В Кричим също алармират за близки срещи с членестоногите. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?