Следвайте ни

Народни занаяти и фолклор зарадваха жителите на "Северен" СНИМКИ

viber icon

С интересни занимания и фолклорни ритми премина вторият ден на Седмица на изкуствата в район „Северен”.

В работилница „Занаяти“ децата рисуваха върху дървени лъжици, като творенията им  се превръщаха в хора с народни облекла. Мъжките фигури бяха изобразени с традиционните за българския фолклор калпаци, а женските- с шарени носии от различни краища на страната.

В друга работилница малчугани рисуваха на свободна тематика.В картините им обаче трябваше да присъства елемент „зелено”. Със зададения цвят децата изобразихa листа, трева, храсти и дървета.

В работилница „Театър” малки и по-големи „артисти” влизаха в роли, като с жестове се опитваха да опишат думи, започващи със „зелено”. Децата от публиката бързо познаваха загадките.

„Виждам какви прекрасни фигури са нарисували децата, свързани с народния бит и култура. В съчетание с фолклорния концерт, смятам, че трябва да съхраним всичко българско като обичаи, дух, култура и да ги предаваме на следващите поколения", каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

Във втората вечер от Седмица на изкуствата в парк „Рибница” на сцената излезе фолклорен ансамбъл „Седенчица”. Зрителите се потопиха в магията и красотата на българските фолклорни ритми, представени от артистите.С бурни аплодисменти публиката подкрепи невероятните изпълнения на пловдивския състав.Младата народна певица Антония Христова също зарадва присъстващите с изпълненията си.

Програмата продължава в петък с арт работилници за деца от 17:00 часа и с концерт от 18:30 часа на Школа за народни танци „Луди млади” при НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018”, Фолклорен ансамбъл „Седенчица” и със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?