1553
Следвайте ни

Народни танци откриха „Коледна работилница“ в Mall Plovdiv ВИДЕО / СНИМКИ

viber icon

Народни танци поставиха началото на „Коледна работилница“ в Mall Plovdiv и дадоха тон за много веселие и творчески изяви. Работилницата е организирана от вестник „Марица“, „Хермес медиа“ и Mall Plovdiv, а на нея хлапетата имат възможност да изработят коледен елф, да рисуват върху тениска и да оцветяват коледни играчки. 

Събитието беше първа изява на Детски танцов състав „Хорце“, който се състои от хлапета между 3 и 6 години. Те друснаха едно право хоро под звуците на „Боряно, Борянке“. „Разучавахме го един сезон, но паралелно с това подготвяхме и други неща като джиновско и дайчово хоро. При хорото важен е синхронът. На децата им е най-трудно да усетят, че трябва да са в залата, а не да тичат както в детската градина, да са съсредоточени и да изпълняват методически правилно елементи или заучени движения“, обясни Валентина Ликова, ръководител в детски танцов състав „Хорце“ и добави, че джиновското хоро е по-закачливо, а дайчовото е по-трудно. 

Надеждите й са съставът да успее да се превърне в един от водещите ансамбли в Пловдив. Валентина Ликова подготвя групата от 2 години. По думите й хлапетата се познават толкова добре, че са като едно голямо семейство. 

Самата Валентина Ликова се занимава с танци от 20 години. Завършила е СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив с профил изкуства – хореография, а след това е следвала и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Освен, че е хореограф, тя е и балетист в ансамбъл „Тракия“.

След като с песни и танци започна "Коледна работилница" хлапетата пристъпиха и към същинската част - оцветяване на коледни играчки, изработка на коледен елф и рисуване върху тениски. А за да не скучаят техните мами и татковци се погрижи астроложката Деси Микулашева, която изготви  личен хороскоп на всеки желаещ. За целта те трябваше само да кажат рождената си дата и часа на раждане.

Състав на ДТС “Хорце”: Вики, Криси, Калина, Божидара, Виктор, Деси, Ели, Софи, Митко, Габи, Ваня, Дани, Мила, Плами, Никол, Светле, Ники

Очаквайте репортаж от „Коледна работилница“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?