Следвайте ни

Народът в Пловдив масово хукна да сменя адреси заради COVID-19 СНИМКИ

viber icon

Дълга опашка се вие пред сградата на кметството в "Южен", което се намира на бул. "Македония". Над 40 граждани  бяха се наредили пред вратите отвън преди обяд, предимно за услугите на ГРАО. 

Повечето от хората идват за адресна регистрация, а чакаме още поне 12 000, каза кметът на района Костадин Язов.  Закъснелите с промяната на адреса са си накупили апартаменти в новите жилищни комплекси и в кварталите Остромила и Беломорски. 


Мнозина със закъснение искат да си извадят  постоянен или настоящ адрес, защото са регистрирани  в друго населено място, а живеят и работят в Пловдив. В сградата се допускат  само по един на гишето, останалите си стоят навън.  За да си получат адресна регистрация, трябва да представят нотариален акт или договор за наем със собственика, обясни Язов. 

В район "Централен" повече посетители бяха в сутрешните часове. 99 процента от гражданите идват за промяна на адреса, обясни кметът на района Георги Стаменов.  Един от чакащите, например,  живеел и работел в Пловдив, има тук и къща,  а е регистриран все още в  Хасково. Гражданите, които живеят под наем, трябва да представят писмено съгласие на собственика на жилището, уточни районният кмет. 

Услугите на ГРАО  се търсят и за попълване на декларации по образец, одобрен от МВР.  Обикновено към службата се обръщат хора, които са регистрирани в Пловдив, тук работят, но  имат къща извън града.  Обясняваме, че не се налага да се променя постоянен адрес в Пловдив,  а в декларацията, която се заверява от работодателя, да се впише, че живее, например, в Белащица или в Марково и на кой адрес, разказа Георги Стаменов. 

Снимки Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?