Следвайте ни

Наричат абитуриента Абдулла "Докторът с наргилето"

viber icon

Докторът с наргилето - така е известен Абдулла Атеф ал​ Казахли, който тази година завършва Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. В класация на Localshisha.bg, абитуриентът е с най-висок рейтинг по приготвянето на наргилета у нас. А тайната според него е в хубавите материали - истински арабски тютюн и въглени. Когато е направено с качествени суровини - тогава пушенето на наргиле е балсам за тялото и душата - оттам идва и прозвището на Абдулла - докторът с наргилето.  

Древното ориенталско изкуство, свързано с приготвянето на т.нар. водна лула, той започнал да учи от 6-годишен, а в тънкостите го посветил баща му.  Абдулла е роден в Дамаск от майка българка и баща сириец. Заради войната в страната, през 2012 г.,  семейството напуска Сирия и се установява трайно в Пловдив. 

Абдулла има и други постижения, ​с които се гордее.  Започнал е да вади хляба си като ученик, работейки в различни заведения в Пловдив​.  ​Родителите м​и имат възможности да ме издържат, но аз пожелах да съм самостоятелен, казва гордо докторът с наргилето. Освен това на 19 г. вече има собствена фирма, дялове в друга, ​кара и своя кола. Наскоро е купил и ресторант, който преди това ​държал баща му.

Абдулла ще съчетава бизнес и следване. Вече е приет  в Университета по хранителни технологии в Пловдив, със специалност "Биотехнологии", след спечелено състезание. Преди това обаче му предстоят матури.  

На абитуриентския си бал на 24 май той ще бъде с бяла риза и тъмносин костюм,  а върху ​него ​ще облече бяло галабие -  традиционно арабско облекло. До хотел "Санкт Петербург", където ще празнува със съученици, ще пристигне с бяло "Порше Панамера", модел 2015 г.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сереньо

11.05.2019 | 11:42

Скрий се бе!

Отговори
4 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?