Следвайте ни

Доброволците се разцепиха! Напусналите „Пловдив 112“ с нова формация

viber icon

Пловдив вече си има две формации от доброволци. До там се стигна след скандалното запечатване на вратата на „Пловдив 112“ на 10 юни заради съмнения за злоупотреби и назначен одит. Последва и отстраняването на досегашния шеф Георги Влайков и назначаването на неговото място на Атанас Даков. 

Броени дни по-късно някои от най-големите специалисти на формированието се оттеглиха доброволно в знак на протест. Сега напусналите се организират и поемат по нов път с ново формирование.

То вече си има име – „Аварийно спасяване – Пловдив“. Очаква се съществуването му да се потвърди документално до няколко дни. Почти готова е и емблемата на новата организация. Тя ще стартира с около 10 доброволци, като се очаква броят им да се увеличи значително. В списъка с членовете попада и пожарникарят Пламен Гюров, който ръководеше „Пловдив 112“ преди Влайков. По неофициална информация, той може и да оглави доброволческата структура. 

Пламен Гюров вероятно ще оглави новата формация на доброволците

„Марица“ научи, че ревизията в Доброволно формирование „Пловдив 112“, започнала по настояване на зам.-кмета  с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев е приключила, като не са установени липси.

От общинското ръководство тогава изтъкнаха, че има констатирани нарушения, но подозренията бяха насочени към ръководителя на доброволците Георги Влайков, който бе отстранен. Още тогава около 10 от членовете на ДФ „Пловдив 112“ си подадоха оставките.

Заместник-кметът Йордан Ставрев се опита да успокои страстите като проведе среща с доброволците в офиса им на ул. „Васил Соколов“. Според него одитът не е провокиран от емоции, а е просто управленско решение. Заместник-кметът е уверил и, че през следващата година формированието ще бъде по-добре финансово обезпечено и ще разполага с всичко необходимо.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?