Следвайте ни

Напуснала служителка на „Градини и паркове“ опита да изкара 3 610 лева

viber icon

Напуснала служителка на Общинско предприятие „Градини и паркове“ в Пловдив се опита да изкара 3 610 лева обезщетение и да се върне на работното си място чрез съда.

Жената работила няколко години в предприятието. От събраните факти и доказателства става ясно, че самата тя е пожелала да бъде освободена. Експертиза е доказала, че е грамотна, може да чете и пише, като лично е изготвила и подписала заявлението. Макар служителката да е поискала документа да се признае за неистински, съдът е оставил молбата ѝ без уважение. 

Съгласно разпоредбата, трудовият договор се прекратява по взаимно съгласие, изразено писмено, без която и от страните да дължи предизвестие. Страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми ответната в 7-дневен срок от получаването му, и - ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието. Както се установява от представения оригинал на заявлението на служителката, върху същия е поставена резолюция „Да“ във връзка с направеното предложение за прекратяване на трудовото й правоотношение.

В крайна сметка Районният съд в Пловдив отхвърли искането и осъди служителката да заплати на Общинско предприятие „Градини и паркове“ направените разноски по делото в размер на 1 250 лева.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в двуседмичен срок. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?