Следвайте ни

Напук на пандемията: Напълниха къщичките за книги в Цар-Симеоновата градина СНИМКИ

viber icon

Няколко къщички за книги в Цар-Симеоновата градина се сдобиха с нови томове. Цели две торби с книги бяха заредени по лавиците.

Първата къща за книги в градината се появи през 2016 година по инициатива на ученици от Професионалната гимназия по дървообработване. Акцията е подкрепена от Община Пловдив и оттогава къщичките се превърнаха в постоянен елемент от парка.

През тези години много книги бяха взимани за четена, а на тяхно място оставяни други. Сега къщичките бяха заредени с нови заглавия по инициатива на ПП „Възраждане“. Книжните издания са дарени от личната колекция на членовете, а идеята е инициативата да продължи и в бъдеще.

Трябва да събудим желанието за четене и за обмен. Най-честият проблем при къщичките е, че хората взимат книгите, но не ги връщат, нито оставят други, които да ги заместят, заявяват от инициаторите.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

И малко физиологично съм.турил.

И малко физиологично съм.турил.

24.11.2020 | 14:49

152356 книги съм оставил заразени с най нов модел Китайски вирус от прилепи и друг рогат двукрак хайван Приятно четене

Отговори
0 0
Колко съм добър Само

Колко съм добър Само

24.11.2020 | 14:44

И аз оставих 125 книги обилно заразени с Ковид директен внос от Китай

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?