Следвайте ни

Напук на COVID: Община Пловдив дава 150 хил. за първенство по колоездене

viber icon

Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по колоездене  между 11 и 15 ноември, за което Община Пловдив ще даде 150 000 лева от градския бюджет. Предложението за финансирането е внесено днес в Общинския съвет от зам.-кмета по спорт Георги Титюков и ще се разглежда на утрешната сесия като извънредна точка в дневния ред.

Въпреки пандемията елитът на световното колоездене се надява на успешното провеждане на състезанието.  Участие са заявили изявени велосипедисти от над 30 държави, сред които са Великобритания, Италия, Германия и Русия. Надпреварата в Пловдив ще бъде генерална репетиция на олимпиадата, твърди Георги Титюков.

Състезателите в пистово колоездене ще си примерят силите в залата на "Колодрума".  Парите в размер на 150 000 лева са необходими за организацията на съревнованието.

Сесията утре отново ще се провежда в Градския дом на култура "Борис Христов" , чиято зала е достатъчно широка, за да се спазва дистанцията. Всички съветници трябва да си слагат маски. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?