Следвайте ни

Наплив за лични документи в Пловдив! Ето къде са най-големите опашки

viber icon

По над 1500 документа за самоличност на ден обработват в сектор „Български документи за самоличност“ в Пловдивска област. Заради това, че тази година изтича валидността на много от личните карти, наплив пред гишетата винаги има. Според справката на ОД на МВР от шестте районни управления най-натоварени са Първо и Пето, става ясно от таблицата за един работен ден от предходната седмица.

Най-малко опашки пък е имало в Четвърто и Шесто районно управление, където са обслужени за ден между 70 и 80 души. Става дума и за подаване на заявления, и за получаване на вече готови документи. 

От МВР припомнят, че всички, които имат постоянен адрес на територията на Пловдивска област, могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на дирекцията на МВР. Личните карти могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидността им.

Информация за натовареността на гишетата "Български документи за самоличност" в шестте полицейски управления в Пловдив и останалите седем в областта ще се публикува регулярно, за да могат хората своевременно да изберат къде да се насочат, за подадат заявления най-бързо.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?