Следвайте ни

Наплив от политици за 6 септември в Пловдив

Президентът Румен Радев и шефката на парламента Цвета Караянчева сред VIP гостите за празника

Президентът Румен Радев  ще поздрави пловдивчани и гости на града със 134-годишнината от Съединението, което тържествено ще се чества на 6 септември заедно с празника на града. Държавният глава е потвърдил участието си в традиционната заря-проверка на едноименния площад и ще чете слово, разказаха от Община Пловдив.

Над 600 покани  до официални гости - депутати, министри, кметове от областта и страната, политически централи и известни общественици, са изпратени още през август  за двойния празник от градската администрация. Сред тях е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.  На този ден се очаква  голям наплив на политици в града, тъй като започва предизборна кампания за местните избори и всеки, който има намерение да участва, иска да блесне в светлините на прожекторите пред Паметника на Съединението. По традиция монументът  и централните  улици предварително ще бъде изкъпани с шампоан.

Заря-проверката с участието на представителна рота и духов оркестър  ще започне  в 20,30 часа на площад "Съединение". Програмата е една и съща всяка година. Сутринта от 9,30 часа ще стартира 44-тият Международен  маратон от град Съединение до едноименния площад в Пловдив. Предобед митрополит Николай ще отслужи молебен в катедралния храм "Св. Богородица", след което представителите на властта ще поднесат цветя и венци пред плочата на Капитан Райчо на пл. "Римския стадион" и  пред паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина.

Концертите на откритата сцена на пл. "Стефан Стамболов" ще забавляват народа от 12 часа. Финалният е на Богдан Трио плюс с ръководител Димитър Богданов. Едно от най-любимите зрелища е възстановката на Съединението в Пловдив, подготвена от комитет "Родолюбие". Шоуто се организира от самодейните актьори засега пред Военния клуб. В Община Пловдив се надяват до 6 септември централният площад да бъде завършен.   

 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?