Следвайте ни

Рехави опашки пред пощите за пенсии, повече са пред банкоматите СНИМКИ

viber icon

Наплив на пенсионери в първия ден от изплащане на пенсиите за април нямаше пред пощенските станции.  Един за друг на метър разстояние бяха наредени по 5-6 души в различните клонове. Само по обед се беше събрала малко по-голяма тълпа пред клона в кв. „Христо Смирненски“. 


Заради извънредното положение беше създадена и специална организация, която да не води до струпване на много хора, като беше планирано преди обед да се обслужват само пенсионери. Останалите хора, дошли за други услуги, се обслужваха в следобедните часове. 


Графикът за изплащане на пенсиите обхваща времето до 16-и април, но ако има неуспели да си ги получат, е осигурена възможност от 21-ви до 23-ти април, включително. В периода на великденските празници - 17-и, 18-и, 19-и и 20-и април пощенските станции няма да бъдат отворени. 


Заедно с пенсиите се изплаща и еднократно допълнителната сума от 40 лева на 1 246 000 пенсионери.


От дружеството напомнят възрастните хора стриктно да спазват изготвените графици, които са налични във всяка пощенска станция.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Голяма радост

07.04.2020 | 14:07

За българския пенсионер..да си купи,, йегнешко,, за празниците...!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?