НАП погна баровци, висят с хиляди към хазната

Националната агенция по приходите погна десетки баровци от областта, които висят с неплатени задължения към хазната за хиляди левове. Вчера от държавната институция оповестиха имената на топборчлиите в областта. Сред тях са хора със стабилен бизнес и добра репутация в областния град.

Сред новите длъжници на НАП от септември е фирма “Памексвин”, която изгради и стопанисва винарската изба в село Памидово. Дружеството спечели четири проекта по САПАРД и получи средства за модернизация на производството. Около “Памексвин” през миналата година се разрази скандал. След ареста на бившия шеф на фонд “Земеделие” Асен Друмев от прокуратурата оповестиха, че последният присвоявал пари, които трябвало да бъдат отпуснати на “Памексвин”. От списъка на НАП става ясно, че към днешна дата дружеството виси със 184 869 лева към хазната. Репортер на “Пазарджишка Марица” потърси за коментар собственика на избата в Памидово Стоян Димитров. От неговия офис обаче обясниха, че в момента Димитров е извън страната и ще вземе отношение по случая, след като се прибере в София.

В черния списък на бирниците лъсна и председателят на областната камара на строителите в Пазарджик Темелко Пампов. Фирмата му “Пампов Инженеринг” ЕООД виси с над 249 хиляди лева към държавата. Сред новите попълнения в черния списък присъства и общинско дружество. Велинградското “Паркинги и гаражи” ООД е натрупало близо 100 хиляди лева към държавата, които и до момента са неплатени.

Строителят на мегакомплекса “Фонтаните” Филип Цанов също фигурира в листата на НАП чрез фирма “Родопа Пазарджик” АД. Бившият месокомбинат виси с близо 420 хиляди лева задължения към държавната хазна. В списъка е и братът на велинградския кмет Иван Лебанов - Георги в качеството му на едноличен търговец. ЕТ “Леброс Инженеринг” има борчове за над 139 хиляди лева. Компания му прави от години и бизнесменът и бивш съветник на кмета Евстатиев Георги Петраков. Фирмата му ЕТ “Петраков - Георги Иванов” дължи над 230 хиляди лева. Петраков е категоричен, че изнесените данни от НАП не отговарят на истината и че е чист на 100 процента към държавата.

Заедно с баровците в списъка на НАП фигурират и много представители на криминалния контингент на Пазарджик. Двама сводници, които френските власти подгониха за склоняване към проституция и трафик на жени, са натрупали солидни борчове към държавата през последните години. Валентин Занев и Николай Бекяров са задлъжняли с над 54 хиляди лева към хазната. Там е и първият осъден с ефективна присъда за източване на ДДС в особено големи размери Деян Савов. Неговата фирма “Мъри” ООД все още дължи над един милион лева на хазната и няма изгледи скоро да си ги плати. Савов изтърпява зад решетките 5-годишната си санкция и ще излезе на свобода през 2010 година.

КРИЗА
Собственикът на “Пампов Инженеринг” Темелко Пампов призна, че дружеството има задължения. Криза е, на практика не сме работили от няколко месеца насам и затова натрупахме тези дългове към държавата от закъснели плащания, обясни Пампов. Той заяви, че вече е започнал да погасява сумата към НАП, която вече не е 250 хиляди лева, както сочат данъчните. Проблемът дойде оттам, че започнаха да събират пари предизборно точно в разгара на кризата и не пожелаха да ни изчакат малко да се съвземем, обясни Пампов. Ситуацията все още е кризисна, но започнахме да се разплащаме, увери бизнесменът.

ЦИФРИ
Общо 133 бизнесмени от Пазарджик и областта имат издадена забрана да напускат границите на България. Собственици на 350 фирми пък са предадени на Агенцията за държавни вземания, която ще разпродава имущество, за да прибере борчовете.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
атанас

атанас

28.01.2010 | 09:51

http://court-pz.info/spravki/20081222/0074d808_096c1608.HTM Вижте какво представлява ПАМПОВ ИНЖИНЕРИНГ И ТЕМЕЛКО ПАМПОВ

Отговори
0 0
атанас

атанас

28.01.2010 | 09:37

Г-н Пампов,като се изплатите към НАП почнете да се изплащате и към велинградските ви доставчици на стр.м-ли от периода 2007-2008г.Не ми го побира акъла как човек с такива задължени към държавата и към частния бизнес,който така умело лавира и прехвърля активи на роднини за да не може да го съдят продължава да изпълнява такава длъжност БКС!Уволнение и съд за тоя измамник!!!

Отговори
0 0
falconeto

falconeto

26.10.2009 | 16:40

Кръстих Бен Али Реза Byxric живее в България от 1993 г. до 2008 г. излиза какво се е случило поради страх от подкуп, за да изложи причината за което е кръстен Насир Абас, собственика, който предал имената на трите компании да плащат на държавата повече от два милиона Leva с помощта на полицията и данъци. Име на фирмата : !- Lora - EOOD 2- EKOPETROL - EOOD - MC.PETROL - EOOD Знам, че няма да Tqoumoua нещо, но ако искате да се свържете с мен този телефонен номер 00963 940 876745 - Skype : ridha.boukhris1 и аз съм готов да отида до българското посолство в Дамаск и аз я давам на необходимите документи. Д-р Малик не е сам, има цялата банда начело с Тахир наречен Hamrouni от Тунис. Възможни питат полицията ha PLOVDIV Бен Али Реза Byxpic Роден 22-ри юни 1054 година Тунизийски гражданство Благодаря

Отговори
0 0
Георги

Георги

24.10.2009 | 05:51

Братът на Велинградския кмет се казва Сашо, а не Георги

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?