Следвайте ни

Нанотехнология в Пловдив убива COVID-19 за минути

С нея са третирани 400-те заслона по спирките, сега влиза в жилищните комплекси

viber icon

Архитектите и дизайнерите са отговорни за визуалните, топлинните и акустичните характеристики на пространствата, както и за качеството на въздуха в помещенията на офисите и домовете ни. Те са от основно значение, като се има предвид, че типичният градски жител прекарва средно 90% от времето си на закрито.

Ситуацията около COVID-19 обаче фокусира вниманието и върху обработването на повърхностите. В успешното им третиране се наложи един иновативен германски нанопродукт за дълготрайна дезинфекция, разказа пловдивският арх. Григор Михов. С него последно бяха третирани 400-те заслона по автобусните спирки под тепетата. Това не само им осигури по-добра защита срещу микроорганизми и вируси, включително COVID-19, но и спести средства на Общината, уточни архитектът.

„Сега усилията ни са насочени към поддържането на общите части в големите жилищни комплекси под тепетата. С минимални инвестиции собствениците могат да постигнат една оптимално чиста среда на обитаване - като се започне от входните врати и асансьорите и се стигне до перилата по стълбите - всички тези повърхности е достатъчно само един път да се обработят с модерната нанотехнология. Тя се предлага от пловдивска фирма, ексклузивен представител за България на германска компания, която е сред водещите в развитието и приложението на нанотехнологиите.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Урааа

Урааа

14.04.2021 | 09:40

Архитектите ще решат проблемите на докторите. Ако не ги решат те ще са виновни. Аферим.

Отговори
0 0
боко

боко

14.04.2021 | 09:09

ей, тъпо ченге, освен крадец нищо не става от теб, и не се прави на арпитект

Отговори
0 0
Фирма

Фирма

14.04.2021 | 09:01

Е стига с тия платени статии де.

Отговори
3 0
Стефан

Стефан

14.04.2021 | 08:54

Какво ми се хвалите бе, ракията убива Ковид-19 за секунди!!!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?