1553
Следвайте ни

Намериха цаката на скъпия ток: Фирмите се местят в апартаменти

viber icon

Фирми започват да освобождават офиси и малки производствени бази - наемат апартаменти заради по-ниската цена на тока. Това се коментира разгорещено в интернетфоруми като спасителен вариант от високите цени на тока за фирмите. 

Логиката е, че в апартаментите се ползва битов ток, който е в пъти по-евтин от този за бизнеса. Това обаче е приложимо за малките фирми, които са с 2-3 души персонал, за други едва ли ще бъде изход, гласят някои от коментарите. 

Според някои нищо не пречи малка шивашка фирма да се премести в голям апартамент. Това е възможно и за офиси , например. Ако това обаче се случи обаче, не е изключено да зачестят жалбите в кметствата и общините от тормоз от висок шум и други, коментират някои.

Причината е, че апартаментите са жилищни сгради и обитателите им се нуждаят от почивка. Не е ясно и как един цех ще спазва наредбата, която изисква спазването на тишина от 14 до 16 часа, коментират други. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?