71

Намаляват уличното осветление в Пловдив заради бомбастичните сметки за ток

Редуцирането няма да остави на тъмно улиците, но лампите на входа на града ще светят през една

 

Уличното осветление в Пловдив ще бъде намалено заради бомбастичните сметки за ток, научи "Марица". Последното плащане, което Община Пловдив получи, е за над  600 хил. лева. За сравнение преди общината плащаше за един месец 180 хил. лв. 

От администрацията подчертават, че редуцирането на осветлението няма да остави на тъмно улиците, но художественото осветление също ще бъде намалено. 

По информация на "Марица"  спряно ще бъде художественото осветление на джамията, а лампите на входа на Пловдив ще светят през една. 

Едновременно с това ОП "Организация и контрол на транспорта" въвежда LED осветление до колкото има финансови възможности, а в районите "Централен" и "Южен" се изпълнява проектът за енергийно -икономични лампи.

Община Пловдив не е първата, която преминава към редуциране на осветлението. Това вече са преви в съседната Община "Родопи", в Пазарджишко и в Раковски пък уличното осветление е на режим. 

Очаквайте подробности!

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
ДАНЪК  СМЕТ --СГРАДА -ПЪТЕН  ПЛАЩАМ  ЦЕЛОГОДИШНО

ДАНЪК СМЕТ --СГРАДА -ПЪТЕН ПЛАЩАМ ЦЕЛОГОДИШНО

26.01.2022 | 20:49

КМЕТА ДА КРАДЕ ПО МАЛКО ТА ДА ИМА ПАРИ ЗА .... СМЕТКИ .... ТОЙ КРАДЕ СЪС ГЪЗЪ СИ СЛЕД ТОВА ВИКАТ ,,,ЧЕ ЦИГАНИТЕ ГРАДЯЛИ МНОГО

Отговори
2 1
От некадърност е всичко! Иначе да крадат ги бива!

От некадърност е всичко! Иначе да крадат ги бива!

26.01.2022 | 16:47

Зико,само Пловдив и още няколко градчета в държавата са така. Защо ли?? Ама на Мамина кратуна частните обекти светят ,както коледна елха.Защо ли??? Работа,работа ,работа! Спете спокойно майни! На Баце крадците са насреща!

Отговори
3 3
комунист

комунист

26.01.2022 | 16:34

Комунизмът се завръща спете спокойно деца. Е що ручахте жабетата?

Отговори
3 2
Фори светулката

Фори светулката

26.01.2022 | 15:54

Правилно, дръжте народа на тъмно за да му стане ясно! Пък и в тъмното не се виждат кражбите и мизерията в която вкарахте града!

Отговори
6 1
Батко

Батко

26.01.2022 | 13:26

В Кичука без челник не може да се ходи по малките улици, от булевардите окрадоха ледовете и ги смениха с евтинджоси. С това крадливо ГЕРБерско управление в Пловдив-град, за какво да говорим повече. Кметовете на ГЕРБ крадат за последно!

Отговори
12 7
кака

кака

26.01.2022 | 15:11

Токът е 3 пъти по-скъп -- не е по времето на ГЕРБ! А по времето на радефф и недон-осчетата му!

Отговори
6 3
РЕШЕНИЕТО НА ВЪПРОСА

РЕШЕНИЕТО НА ВЪПРОСА

26.01.2022 | 13:16

ПРАВИШ НЕЗАБАВНО РЕВИЗИЯ НА ТОТЕВ,КОЯТО ОБЕЩА И НЕ ИЗПЪЛНИ.КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО МУ НАГРАБЕНО ИМУЩЕСТВО И ЕТО ТИ ПАРИТЕ.ПЛОВДИВ ЩЕ СВЕТИ,КАТО МАНХАТЪН И ВЕГАС.

Отговори
17 6
Осветление

Осветление

26.01.2022 | 13:04

Има много интересни моменти, при ремонта на пътя Раковски Брезово поставиха по километър и половина поне осветление по полето, на кой е нужно това, то стълбовете, кабелите, лампите, трудът за монтажа и печалбата на фирмата изпълнител това всичко е много пари. Тези неща се повтарят на много места по пътищата, това за захранване на някои фирми с пари ли е, разбирам че някои хора искат навсякъде да е светло, но ние с Европа ли ще се мерим по осветление като сме на последно място в Европа по доходи и всичко друго, някък си е смешно да подражаваме по осветление, първо да си оправим другите работи.

Отговори
5 2
Зико

Зико

26.01.2022 | 12:44

Ще продам хотелите на Тотев-Нали и на мойте районни кметове

Отговори
10 1
Марица

Марица

26.01.2022 | 12:32

Кога ще пишете за гей-изцепките ма министър председателя ни?

Отговори
7 7
ИСТИНАТА--ПРЕДЛАГАМ БЕЗПЛАТНО РЕШЕНИЕ

ИСТИНАТА--ПРЕДЛАГАМ БЕЗПЛАТНО РЕШЕНИЕ

26.01.2022 | 11:35

СВАЛЕТЕ КРУШКИТЕ НА ЛАМПИТЕ НА 5-6 МЕТРА ВИСОЧИНА--СЕГА СА НА 15 МЕТРА И СТЕ СЛОЖИЛИ ГОЛЯМИ ВАТОВЕ-НА 5-6 МЕТРА ЩЕ ВИ СВЕТЯТ И ОСВЕТЯВАТ С ТРИ-ПЪТИ ПО МАЛКИ ВАТОВЕ-СЛЕД КОЕТП СМЕНЕТЕ МОШНОСТТА НА ЛАМПИТЕ--В ПО-МАЛКИТЕ УЛИЦИ ГИ НАПРАВЕТЕ С ДАТЧИК ЗА ДВИЖЕНИЕ МИНАВА ЧОВЕК СВЕТИ НЕМИНАВА НЕСВЕТИ--ИМА УЛИЦИ И МЕСТА В КОИТО Я МИНЕ ЕДИН ЧОВЕК ПРЕЗ НОЩА=Я НЕМИНЕ--ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НЕ ВИ ТРЯБВАТ-ХОРАТА ЩЕ ВИ ДАВАМЕ БЕЗПЛАТН СЪВЕТИ-МАХНЕТЕ И ПОЛОВИНАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ--НЕНУЖНА Е ПРИ ТЕЗИ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ КОИТО ИМАТЕ--НЯМА ДА УМРЪТ ОТ ГЛАД-ВСИЧКИ СИ ИМАТ ЛЮБОВНИЦИ ПОЛИТИЦИ БИЗНЕСМЕНИ АДВОКАТИ И ДОКТОРИ-НЕ ГИ ЖАЛЕТИ ДЕЦАТА НА ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ СА УРЕДЕНИ В ЧУЖБИНА И ЩЕ ИМ ПОМОГНАТ--АКО ПРИЕМЕТЕ ТЕЗИ СЪВЕТИ--НЕ НАЗАГУБА-А НА ПЕЧАЛБА ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ НАКРАЯ--НАКОЙ МУ Е НУЖНА ЛАМПА НА 20 МЕТРА ВИСОЧИНА ДА НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ ТЕЗИ УЛИЦИ ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ

Отговори
18 3
ДАНЪК  СМЕТ --СГРАДА -ПЪТЕН  ПЛАЩАМ  ЦЕЛОГОДИШНО

ДАНЪК СМЕТ --СГРАДА -ПЪТЕН ПЛАЩАМ ЦЕЛОГОДИШНО

26.01.2022 | 20:57

НЕ ЛИ Е ПО ДОБРЕ ДА СВАЛИМ КМЕТА И ПЪЛНА РВЕИЗИЯ ДА ВИДИМ ..ПРИХОДИ ---РАЗХОДИ--ОТЧЕТ ---НАП --ЧЕКМЕДЖЕ--- И КОЛКО Е ОТКРАДНАЛ ..ГЕЕЕЕЕШЕФ ПАК ГЛЕДАШ НА ДРУГАТА СТРАНА

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?