Следвайте ни

Намаляват таксата за Руския пазар в Пловдив

viber icon

По-малко пари ще плаща на общината концесионерът на Руския пазар - фирма "Търговски център Север". Причината са намалените приходи в резултат на извънредните мерки по време на пандемията. Предложението на администрацията е внесено за гласуване в Общинския съвет. Облекчението  се прави въз основа на решението на местния парламент от 5 август, с което се дава право на концесионерите да поискат намаление на годишното възнаграждение  за периода между 13 март и 13 май, когато беше въведено извънредно положение в страната. За концесионерите, както и за наемателите на общинските имоти, които изцяло бяха спрели дейността си в тези два месеца, възнаграждението се опрощава на сто процента, а които са работили, но търпят загуби - на 50 на сто. 

Концесионерът на Руския пазар е представил документи, че през 2020 г. за двата месеца има 58 163 лева приходи, докато през същия период на 2019 г. те бяха почти двойно повече - 101 150 лева. Съответно и годишното възнаграждение в бюджета  в размер на 51 000 лева се намалява наполовина. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?