Следвайте ни

Намалиха годишните такси на концесиите в Пловдив

viber icon

Общинските съветници решиха да намалят размерът на годишното концесионно 
възнаграждение по действащи концесионни договори за 2020 г. заради извънредното положение. Решението бе прието с 32 гласа „за“, 0 „против“, 7 „въздържал  се“.

Ако концесионерите искат да се възползват от облекчението, то до 30 септември трябва да внесат мотивирано предложение за претърпени финансови загуби. В него трябва да бъдат посочени причините за загубите, както и размерът йм.

Трябва да бъдат приложени и финансово-счетоводни документи - отчет за приходите и разходите и оборотна ведомост за времето от 13 март до 13 май 2020 г. и за същия период на 2019 г. Задължително условие е концесионерите да нямат неплатени и изискуеми концесионни възнаграждения за предходни години към датата на подаване на мотивираните предложения.

Действащите концесии на територията на община Пловдив са 15 - пешеходният мост над река Марица, картинг писта "Лаута", спирките на масовия градски транспорт, подлез "Археологически", кооперативният пазар "Столипиново", Русият пазар, "Събота пазара", спортните комплекси "Авангард" в "Тракия" и този в кв. "Коматево". 

Концесионерите, който напълно са прекратили дейността си по време на извънредното положение са освободени от такса, а на тези, който са извършвали дейност- ще им бъде намалена на 50%.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?