Следвайте ни

Наливат 6 млн. лева за ремонти до Стария град

С парите от ЕС ще ремонтират "забравената" ул. "Неофит Бозвели"

viber icon

Шест милиона  лева ще бъдат инвестирани в подножието на Стария град, след като в Община Пловдив изберат изпълнители. Обществената поръчка на стойност 6 038 084 лева без ДДС  в две обособени позиции е обявена днес , а офертите се чакат до 1 февруари.   Средствата са предоставени  за града по оперативна програма "Региони в растеж" и са част от 38-те милиона, които бяха защитени в последния момент през миналата година от кмета Здравко Димитров.

Ремонти ще се извършват  в карето между бул. "Шести септември" и  "Източен" на границата с ул. "Лъджене" и от другата страна - с ул. "Балкан".  Цялата зона, включително ул. "Неофит Бозвели" и "Балкан"  , беше отпаднала от проекта, който се изпълняваше  преди три години по договор с общината в периметъра от бул. "Кн. Мария Луиза" до "Марица - юг", също с европейски пари по ОП "Региони в растеж". Тогава бяха вложени близо 20 млн. лева, но част от улиците останаха недовършени.   Част от ул. "Неофит Бозвели" и до днес тъне в кал, тротоарите са разбити, а калдъръмът е с огромни дупки.

Със средствата, включени в новия проект,  трябва да се подменят уличните и тротоарните настилки, да се възстанови осветлението, а в междублоковите пространства са предвидени  детски площадки и спортни зони. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов очаква да бъде възстановено и площадното пространство на "Шахбазян".

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

от квартала

от квартала

11.01.2021 | 18:47

Площад "Шахбазян" - беше спечелен европейски проект и трябваше до сега да бъде модернизиран , отделно на улица "Балкан" до площад "Шахбазян" беше направен асфалт много бързо и скоростно, но забравиха да поставят шахти и когато вали няма къде да се излива водата, наводнява се платното и става опасно за движещите се автомобили

Отговори
2 0
Дедо Пинто

Дедо Пинто

11.01.2021 | 21:43

Ами ГЕРБ ви управляват, НАЛИ? И то, от колко години а ? Помните ли ? Вече е трети герберунгелски мандат и циганията продължава !!!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?