Следвайте ни

Най-доброто младо вино ще се лее в Стария град

viber icon

Почитатели и производители на виното отново ще се срещнат в Пловдив тази седмица. Това ще стане по време на фестивала „Дефиле на младото вино“ от 13 до 15 ноември. Възрожденските къщи в Стария град ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

„Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България и Пловдив. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм. Събитието е част от националния туристически календар. Всяка година празникът се разраства и печели нови участници. Ще откриете много нови вкусове по време на празника, обещават организаторите. Подготвената богата програма, съпътстваща фестивала в „Дни на младото вино“, които ще се проведат в седмицата преди „Дефилето“- от 9 до 15 ноември, включва колоритно шествие, фолклорни изяви и игри.

За поредна година организаторите продължават своята кауза в подкрепа на ученици и студенти от професионалните училища и университети, като предоставят стипендии, сформирани от приходите на фестивала.

Откриването на същинската част от фестивала е на 13 ноември (петък). По традиция от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч. „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички посетители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарската изба - златен медалист от предходното издание. Карта с обектите, програма и участниците вече е публикувана и може да се види онлайн. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?