Най-добрият йога сред депутатите диша на Бунарджика

Николай Сираков идва за откриването на уникалния арт фест "Пловдив на Младите"

Творчески и физически дейности съчетава първият по рода си в България и Пловдив Йога Арт Фестивал тази неделя. От 10 часа на площадката на централната алея на Бунарджика са добре дошли тези, които искат да се запознаят с йогата от близо. Мотото на сбирката е „Пловдив на Младите”. Домакините обаче очакват гости от всички възрасти.

Екипът на фестивала от години е разтревожен от факта, че новото поколение е изцяло подвластно на интернет и технологиите. Това задълбочава проблемите с обездвижването и липсата на креативност сред младите хора. „У нас няма много места и занимания, които да приобщава младите не само да спортуват, но и да се изразяват творчески”, казва Елица Йоргова един от организаторите на събитието. Тя е майка на почти 3-годишната Ради. „Целта на събитието е да се покаже, че след Йога практика човек може да изразява по-свободно своите творчески възможности. Има изследвания за това как йогата отключва творческия потенциал”, допълва Елица.

Затова част от дейностите по време на неделния фестивал са използване на методи от класическата йога, за да се подобри здравето и физическата култура на младите.

Методи от акро йогата ще поощри общуването между младите на живо, защото в нея се работи по групи. Акро йогата също насърчава високи морални ценности като взаимопомощ и толерантност в обществото. Използване и комбиниране на оперно пеене на живо, звуци на тибетски пеещи купи и съвременно ритмично звучене със DJ са съпътстващо допълнение към програмата. Домакините целят да създадат хармоничен микс от звуци и пеене, които да отвеждат към красотата на класическата музика, изразена с модерни форми. Кулминацията на събитието е изразяването на творческите възможности със свободно рисуване.

За официалното откриване от 12 часа се очакват народните представители Теодора Халачева и Николай Сираков. Пловдивчанката Халачева е най-младият депутат в българския парламент. Тя самата изглежда перфектно и е пример за това как един активен човек трябва да държи на своето здраве и винаги да е във форма. Николай Сираков пък е член на УС на БФЙ - Българска Федерация по Йога. Той ще изрази подкрепата на Федерацията за това уникално за града ни събитие.

Очаква се да присъства и кметът на район "Централен" Георги Стаменов, по чиято идея фестивалът ще се проведе на площадката над Главната алея на парк Бунарджик. 

Всички събития са със свободен достъп. 

Програмата:

10:00 - 11:00 ч. - Йога за деца

11:00 - 12:00 ч. - Рисуване за деца

12:00 - 12:10 ч. - Официално откриване на фестивала

12:10 - 12:30 ч. - Лекция за отключване на творческия потенциал чрез йога, музика и рисуване

12:30 - 13:00 ч. - Изпълнение и урок по индийски танци

13:00 - 14:00 ч. - Йога за тинейджъри

14:00 - 15:00 ч. - Рисуване за тинейджъри

15:00 - 18:00 ч. - Йога по двойки и Акро йога за младежи - с включена медитация и рисуване

18:00 - 20:00 ч. - Изложба на творбите, танци и закриване на фестивала

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?