3906

Награждават Виктория Радева с "Почетен знак на Пловдив"

Виктория Радева ще бъде удостоена с отличие „Почетен знак на град Пловдив” за изключителните й успехи в шахмат.

Предложението е внесено за обсъждане в Общинския съвет и със сигурност ще бъде подкрепено единодушно. Номинацията е направена от съветниците от всички политически групи, включително и от Атанас Узунов, шеф на местния парламент.  Сесията е насрочена на 7 декември.

В мотивите съветниците посочват, че  досега Виктория Радева е била три пъти шампион на България за жени, включително през 2023 г. В 11 поредни години е републикански шампион по класически шахмат за момичета и девойки от 10 до 20 г.  Като една от най-големите победи е участието на българския отбор в Световното първенство , в който е и Виктория Радева.

Топ шахматистката е започнала да играе на три години и половина, а нейният първи треньор е бил баща й Славей Радев. 

В края на ноември Виктория Радева беше приета от кмета Костадин Димитров, който я поздрави  за успеха в международното състезание  на  Националния отбор по шахмат за жени, спечелил историческата европейска титла. На европейското първенство в Черна гора нашите изпревариха с една точка Азербайджан и България стана единственият отбор без загуба.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ryrt

ryrt

04.12.2023 | 21:46

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може!!! -----> https://mub.me/bioex

Отговори
0 2
Е,и?

Е,и?

04.12.2023 | 18:14

Хубаво,ама-тя като иде в магазина да си купи хляб-не може да плати със тоя "почетен знак".Доколкото разбрах-студентка е-барем една карта безплатна й осигурете за "редовния" градски транспорт.Иначе-поздравления,а наградата е най-малкото което може Общинския съвет да направи! Сега, в него колко бизнесмени има-е па всеки ако отдели някой лев-ще е по-добре,нали?Ама те-скрънзи!Честито на Виктория!

Отговори
8 0
Браво на момичето!

Браво на момичето!

04.12.2023 | 17:37

Но си остава истината, че управляващите винаги се натискат да се "отрият" и снимат с победителите! Но с Какво общината е помогнала на тази талантлива госпожица? Сигурен съм че някои /както и аз/ сега научават за нея. И забележката на "мисира", че Ат Узунов бил съгалсен! Абе КОЙ е Ат. Узунов - кума на Стоичков! Бил съдия по футбол. А каква ПРОФЕСИЯ има? - Хрантутник и подлога на всички властимащи - без значение на цвета. "Помага" на Крушата да му харчат парите... Вонящо управление, безпомощно и смешно!

Отговори
9 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?