Наградиха ученик от Френската за престижно класиране в конкурс

12-класникът от Френската гимназия Йордан Гочев беше награден от общината за спечеленото второ място по време на проекта "Участие в работата на Европейския парламент". Заместник-кметът Петя Гогова връчи от името на Славчо Атанасов албум на френски език, българското национално знаме, комплект химикалка и писалка със знака на Община Пловдив и плакет.

Група от ученици е от Френската гимназия начело с г-жа Донка Алексиева, ръководител на Дискусионния клу, спечелиха проект на тема „Участие в работата на Европейския парламент" и поради тази причина бяха в Страсбург. По време на самото посещение е имало и организирано състезание меджу всички 520 участници, на което Йордан Гочев е спечелил 2-ро място.

Самото състезание е протекло в 2 фази. В първата са участвали представители на всички държави- общо 23 на брой, членове на Европейския съюз. Всеки от отборите се е състоял от по 4 души, като в първия етап са отговаряли на около 20 въпроса. Всеки от въпросите е бил на един от езиците, на който говорят хората в Европейския съюз. Темата на въпросите изцяло е касаела работата на Европейския парламент, органите му, както и въпроси свързани с Европа и Европейския съюз. Във втория етап от надпреварата са се класирали само 4 отбора, които са отговоряли на нови 6 въпроса.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?