Следвайте ни

Наградиха общинското предприятие за хора с увреждания СНИМКИ

viber icon

Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив спечели поредната си награда, този път от Министерството на труда и социалната политика. Почетният приз за II-ро място в конкурса "Годишна национална награда за социална иновация в подкрепа на социалната икономика 2020" беше връчен на директорката на общинското предприятие Ванина Костадинова на специална церемония от министър Деница Сачева.

Тази година пловдивското общинско предприятие успя да възроди едно много старо и забравено производство – на коледни играчки. Те са направени в новосъздаденото ателие по стъклодухане, където работи единственият не само в Пловдив, но и в страната майстор - Иван Станев. В момента в него се обучават 4 души по стъклодухане и 6-ма декоратори. Тази година те са успели да произведат 10 000 уникални играчки.

Общинското предприятие бе създадено преди две години, но вече предлага богат асортимент от продукция - сувенири, керамични изделия, изделия от плат и много други.

ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“ подпомага дейностите на общината. Те ушиха всички знамена, които бяха поставени за празника на града, а също така помогнаха с изработката на постелъчно бельо за МБАЛ „Св. Мина“.

В социалното предприятия за хора с увреждания работят общо 30 човека. Целта му е не само да окаже социално въздействие върху живота на хората с увреждания, но и чрез изграждането на различни умения и компетенции да се подобри тяхната интеграция в обществото, да се подобри начинът и качеството им на живот и реално да се осъществи тяхното приобщаване.

Повече за предприятието можете да намерите на страницата им във Фейсбук: https://www.facebook.com/SPXU.Plovdiv

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нели

Нели

24.12.2020 | 15:36

Иван да е жив и здрав и още много години да радва хората с красотата, която създава.

Отговори
1 1
Величка Минчева

Величка Минчева

26.12.2020 | 12:39

Честита Коледа Иване, сто пъти БРАВО!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?