1553

Наградиха 16 младежи от Пловдивско в конкурс за доброволци 

172 малчугани от цялата страна взеха участие в конкурс за есе " Моята представа за доброволците, помагащи при бедствия и пожари". 16 от тях са от Пловдивско и получиха грамоти своите текстове. 

Популяризирането на доброволчеството като ценност сред общността е причина за втора поредна година ГДПБЗН в партньорство с МОН и Националната асоциация за доброволците у нас, да организират надпревара сред младите хора.

В есета участниците описват своята  представа за доброволците, уменията които трябва да притежават и личностните им качества, които да ги мотивират, за да дарят безрезервната си помощ на обществото.

16-годишната Кремена Шопова, възпитаничка на ОУ "Пенчо Славейков" в Пловдив, сподели, че е била докосната и вдъхновена от примера на доброволците, участвали в спасяването на хора при опустошителното земетресение в Турция. 

Заедно със своя съученичка решават да участват в конкурса, като при подготовката си получават безценната помощ на учителката им по български език Светлана Андреева и директорката на учебното заведение - Екатерина Делинова.

За Креми доброволчеството е призвание, което крие ежедневни предизвикателства. За него няма материална награда. То сплотява обществото и показва, че сред нас има много добри хора. Момичето получи своята грамота от старши инспектор Йордан Михов – началник група в сектор  „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН-Пловдив. 

Учителите и споделиха, че са изключително горди от примера, който тя дава на останалите деца в училище

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?